Match.com gaat leden checken op seksdelicten

Match.com werd vorige week officieel aangeklaagd door een vrouw die verkracht werd door een man die ze online had leren kennen.

Het slachtoffer kwam er met haar advocaat nadien achter dat de verkrachter een residivist was en al meerdere veroordelimgen voor zedenzaken op zijn naam had staan.

Inmiddels heeft de datingsite laten weten dat ze alle inschrijvingen in de USA gaan scannen aan de hand van de nationale databank voor seksdelinquenten…………..

Datingsite Match.com is met 20 miljoen leden in 25 landen de grootste ter wereld.

De website geeft in een verklaring aan het screenen van nieuwe leden al jaren te overwegen, maar omdat de databank niet volledig betrouwbaar zou zijn, werd daar tot nu toe vanaf gezien.

Na gesprekken met providers en adviseurs veranderde het bedrijf van mening en zal een koppeling met de databank binnen 60 tot 90 dagen gerealiseerd worden.

Match.com benadrukt dat het nooit een waterdicht systeem kan bieden en waarschuwt gebruikers voor een onterecht veilig gevoel. Het bedrijf stelt dat gebruikers altijd zelf een aantal veiligheidsregels in acht moeten nemen.

Belangrijke veiligheidstips: daters die afspraakjes maken moeten altijd naar een publieke plek gaan, vrienden inlichten en met hen bel-checks doen en uiteraard nuchter blijven.

Lees ook:Datingsite OKCupid belazerde de kluit in het kader van experiment
Lees ook:Online-dater blijkt psychopatische moordenaar
Lees ook:Vrouwen die op datingsites losse seks zoeken, zijn in werkelijkheid geile kerels!
Lees ook:Datingsite ‘mooie mensen’ schrapt 30.000 te lelijke leden
Lees ook:Geeks en paardenmeisjes vallen voor elkaar

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Match.com gaat leden checken op seksdelicten

  1. Pingback: Nog meer veilig daten TIPS | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>