‘t Is bewezen: vrouwen verliezen in een relatie zin in seks eerder dan mannen

Family In Bed

Verliefdheid en passie vormen een fantastische truc van de natuur. Je vindt elkaar helemaal top, dankzij ‘de roze bril’ zie je elkaars tekortkomingen niet en je wilt de hele dag wel samen zijn. En misschien wel 3x daags seks. Dat is immers een fantastische evolutionaire boost.

Verliefdheid en seks maken langzaam maar zeker plaats voor vriendschap en intimiteit. Zeker als de voortplanting gegarandeerd is. Hoe ouder mensen worden en hoe langer ze in een relatie zitten, hoe minder hun libido.

Dat blijkt uit onderzoek door de University of Southampton en University College London onder 5000 mannen en 6700 vrouwen tussen de 16 en 74 jaar.

Vrouwen (34%) raken dubbel zo vaak hun trek in seks kwijt als mannen (15%). Vrouwen tussen de 55 en 64 jaar hadden gemiddeld het laagste libido. Het minste interesse hadden zij, die het afgelopen jaar 3 of meer partners hadden, samenwonen met kinderen onder de 5 en niet de seksuele voorkeuren delen met hun partner.

De leeftijdscategorie waarin mannen het minst interesse tonen in hun seksleven ligt tussen de 35 en de 44 jaar, vaak de drukte tijd in het leven van mensen met werk en gezin. Juist jonge kinderen thuis vormen een afknapper. Beide geslachten gaven ook aan dat slechte communicatie en een gebrekkige emotionele connectie tijdens het vrijen grote boosdoeners zijn.

“Seks is heel persoonlijk en het kan lastig zijn om erover te praten, maar dat is wel wat je moet doen”, aldus hoofdauteur professor Cynthia Graham. Daarnaast adviseert ze om te ontspannen, toch intiem te blijven, elkaar knuffelen, naar elkaar luisteren, want alleen dan blijven partners elkaar gevoelens en behoeftes respecteren.

Lees ook:Veel relaties sneuvelen als 1 van de partners op dieet gaat
Lees ook:Heetgebakerd qua seks, heetgebakerd qua jaloezie
Lees ook:De seksuele sleur doorbreken
Lees ook:Hoe doen paren dat toch, die hun leven lang leuke seks met elkaar houden?
Lees ook:Mannen die ontevreden zijn over de seks, zijn dat ook over de relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>