Een jongere partner maakt zeker gelukkig, maar het duurt maar even

AgeGap

Oude bokken en groene blaadjes, cougars en hun toyboys: er zijn heel wat denigrerende namen voor koppels met een flink leeftijdsverschil. Maken deze relaties gelukkig? vragen velen zich af. Wie is er verstandig: Trump of Macron? Opvallend is dat het maar is aan wie je het vraagt en wanneer.

Dat blijkt uit nieuwe research van het Australische CU Boulder aan, waarover is gepubliceerd in Journal of Population Economics.

13 jaar lang werden duizenden Australische huishoudens gevolgd. Elk jaar werden de deelnemers ondervraagd over hoe tevreden ze al dan niet waren met hun relatie.

“We conculdeerden dat mannen die getrouwd waren met een jongere vrouw het gelukkigst waren”, aldus Terra McKinnish, een van de auteurs van het onderzoek. “Mannen met een oudere vrouw waren het minst tevreden.” Die bevinding geldt ook voor vrouwen. “Ze waren beduidend gelukkiger als ze een jongere echtgenoot hadden dan als ze met een oudere man getrouwd waren.”

De problemen doen zich voor op de langere termijn. Na gemiddeld 6 jaar bleek de tevredenheid af te nemen, zowel bij mannen als bij vrouwen. Bij koppels met een grote leeftijdskloof neemt die tevredenheid veel sneller af. af.

Volgens McKinnish zijn partners van min of meer dezelfde leeftijd beter in staat om het hoofd te bieden aan moeilijke gebeurtenissen. Ze bevinden zich doorgaans meer op dezelfde golflengte, onder meer wat kinderwens en financiële kwesties betreft.

Lees ook:Het aantal keren dat zij klaarkomt, geeft de staat van de relatie aan
Lees ook:Als zij maar gelukkig is, is de relatie het ook
Lees ook:Met een toyboy ga je eerder dood!
Lees ook:Dames, neem een toyboy: dan haal je de 100 wel!
Lees ook:Pasgetrouwden kennen elkaar beter dan lang gehuwden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>