Vandaag is het De Dag van de Scheiding

DagVanDeScheiding

Het is wat vreemd om zoiets triests als een scheiding met een hoofdletter te schrijven, maar aan de andere kant een hard feit dat er in deze weken, vlak na de zomervakantie, net als vlak na de decembervakantie, een echtscheidingspiek is.

Bijna 220 jaar geleden, op 15 september 1796, werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken. Daarom heeft de vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars) besloten om rond deze datum landelijk aandacht te vragen voor de noodzaak van deskundige begeleiding.

Zo hoeft een echtscheiding niet uit te monden in een vechtscheiding. De vFAS pleit ervoor om het proces tijdens en rondom een echtscheiding te verbeteren. Eventuele betrokken kinderen hoeven zo niet de dupe van de scheiding te worden. Het motto van de vFAS is dan ook ‘uit elkaar, met respect voor elkaar’. Sinds 2010 wordt jaarlijks de ‘Dag van de Scheiding’ georganiseerd.

Vandaag openen veel advocaten en advocaat-scheidingsmediators van de vFAS hun deuren voor het brede publiek, zodat mensen vrijblijvend kennis met hen kunnen maken. Daarnaast is het mogelijk om een gratis scheidingscheck uit te laten voeren, die inzicht geeft in de keuzes en/of gevolgen in specifieke situaties.

Lees ook:Het is vrijdag de 13e: de dag van de echtscheiding, echt waar!
Lees ook:Echtscheiden doe je anno nu via internet
Lees ook:Aantal vechtscheidingen explosief gestegen
Lees ook:Scheiden via de ambtenaar van de burgerlijke stand
Lees ook:Een echt(e)scheiding: de man zoekt verder, terwijl de vrouw zichzelf vindt

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vandaag is het De Dag van de Scheiding

  1. All about mediation

    Heel veel scheidingen gaan ook gewoon goed! Zo’n 15 % heeft een vechtscheiding.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>