Nog meer veilig daten tips

Nadat een Amerikaanse werd verkracht door een man die ze leerde ‘kennen’ via een datingsite, laait de discussie over veilig daten weer op.

De bewuste datingsite match.com gaat vanaf heden alle leden checken op een eventuele seksuele delinquentie.

Maar wat kun je zelf doen om het moment waarop je van digidaten overgaat naar echt daten zo veilig mogelijk te houden?

Karin Sterling Anderson & Beth Roberts zijn de schrijvers van ‘Finding Your Mate Online’,

Zij beweren dat online dating niet meer of minder gevaarlijk is dan afspraakjes maken met mannen die je reeds uit het ‘echte leven’ kent.

Zij geven veiligheidstips in de zoektocht naar een nieuwe partner, of je dat nu online of offline doet………….

1. Zoek je date op via Google. Je doet dit bij bijna elke andere vraag die in je opkomt, dus waarom zou je dit niet doen bij een man c.q. vrouw die je wel ziet zitten?

2. Laat je date weten dat je anderen weten waar je bent, met wie en dat je een telefoonnummer hebt achtergelaten. Je kan dit rechtuit zeggen of dit terloops laten vallen in een conversatie. Schaam je niet voor deze maatregelen, het is namelijk een bewijs dat je slim bent.

3. Luister naar je instinct wat betreft een slecht gevoel. Minder goede signalen zijn wanneer een man je probeert te intimideren of je dwingt iets te doen waar je geen zin in hebt. Als hij vraagt of je hem niet vertrouwt, doe dan snel een stap terug.

4. Stuur het telefoonnummer, mailadres en andere belangrijke informatie van je date door naar minstens 2 vrienden voor je hem ontmoet. Zo krijg je meteen ook feedback over je potentiële partner.

5. Als hij verteld heeft waar hij werkt, zoek dan het telefoonnummer van dat bedrijf op en verifieer je of hij de waarheid sprak.

Wanneer je op date gaat, is het belangrijk te onthouden dat je schaamte niet laat overheersen. Het is gewoon nodig om jezelf te beschermen. Deze veiligheidsmaatregelen nemen, maken je tot een slimmere, zelfzekere en onafhankelijke vrouw en daar kan hij ~als hij deugt~ alleen maar blij om zijn.

Lees ook:Mannen liegen meer met hun internetprofielen dan vrouwen
Lees ook:Online daten mondt uit in andersoortige partnerschappen
Lees ook:Vrouwen worden gruizig van beroemde mannen
Lees ook:Koppels die elkaar online vonden scheiden sneller
Lees ook:Vrouwen bemoeien zich dubbel zoveel met kleding man als andersom

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nog meer veilig daten tips

  1. Pingback: Online-dater blijkt psychpatische moordenaar | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>