Current Obsession: mannen met knotjes

ManBunVrouwen weten het al hun hele leven: op een dag dat je haar niet wil, zit of ligt zoals je wil, maaj je snel evne een staartje of knotje om er toch verzorgd bij te lopen.

Maar afgelopen jaren was de trend ook zichtbaar bij de mannen.

Niet alleen de wangen van de heren raken begroeider, ook hun kapsels lijken terug te gaan naar de jaren ’70.

Volgens The Guardian is ‘the manbun’ veel meer dan een makkelijke oplossing om lang haar er op bad hairdays toch deftig te laten uitzien.

“Mannen met een knotje zijn iets vrouwelijker omdat ze lang haar hebben, maar tegelijk ook heel mannelijk omdat het kapsel een nonchalance  uitstraling heeft. Die combinatie vult als het ware de erotische leemte op tussen androgyniteit en mannelijkheid.”

Jawel, maar niks nieuws onder de zon. De samoerai en balletdansers dragen ze natuurlijk al eeuwen.

Omdat het dotje in 2014 prominent aanwezig was in sterrenland en op de catwalk, werd volgens de krant ook een cliché ontkracht: lang haar is niet alleen voor metalfans en liefhebbers van flower power.

MB2

MB1 Man bun MB4

Lees ook:Man verandert in leven 3x van kapsel, vrouw wel 50x
Lees ook:Mannen liegen dubbel zo vaak als vrouwen
Lees ook:Current Obsession: de clip-on knot voor de kerels
Lees ook:Current Obsession: mooie mannen in de metro
Lees ook:Kopzorgen van mannen: liever grijs dan kaal

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Current Obsession: mannen met knotjes

 1. Otto

  Ik draag mijn haren al een jaar in een knotje boven op mijn achterhoofd. Veel vrouwen zijn er positief over, maar mannen vinden het maar niets. Gelukkig ben ik er wel happy mee.
  Ik heb even moeten wachten tot mijn haren lang genoeg waren, maar dat is het helemaal waard geweest. Nu vanmiddag even gaatjes in mijn oren laten prikken en dan ben ik helemaal happy. Want oorbellen zijn ook een langgekoesterde droom die ik in vervulling wil laten gaan.

    /   Reply  / 
 2. Anne

  Mijn vriend heeft ook een knotje en oorbellen. SUPER. Al is het ook leuk als hij zijn haren los heeft en ze goed heeft gekamd. Dan krijgt hij een hele bos haren en is het niet vervelend als hij grote oorringen in heeft. Zijn oorringen zijn 8 cm groot en met een knotje vind ik dat overtrokken. Terwijl het met losse haren juist heel sexie is, als hij zijn haren naar een kant draagt en je een oorbel bijna niet ziet en de andere oorbel heel goed. Of met een scheiding in het midden en je beide oorringen vaag tussen zijn haren heen ziet.

    /   Reply  / 
 3. Fred

  Toen een vriend van mij zijn haren in een knot droeg, heb ik het zelf ook geprobeerd. Sindsdien wil ik niet anders meer. Niet dat ik mijn haren niet meer los draag, maar het is zo ontzettend gemakkelijk. Ik heb nooit meer last van een bad hair day. En vind het nog mooi ook. Direct na het douchen kan er al een elastiekje in. Al wikkel ik vaak eerst mijn haren in een handdoek om ze goed te laten drogen en ze daarna flink uit te kammen.
  Mijn oorbellen komen nu ook beter naar voren. Ik heb vaak gewone oorstekers in. Echte zilveren ballen, maar niet zo erg groot oorbellen. En met losse haren zag je ze bijna niet.
  Veel mensen vinden het allemaal erg vrouwelijk. Dat is ook wel zo, maar ik voel mij er prettig bij. En gelukkig vindt mijn vrouw het oké. Anders had ik een vet probleem gehad.

    /   Reply  / 
 4. Ernst

  De trend om een knotje is wel leuk, maar ik draag mijn haren liever los. Mijn haren zijn wel lang, maar niet heel erg lang. Circa tien cm onder mijn schouders, schat ik zo. Ik houd er van om mijn haren lekker wild te dragen, zodat er een enorme bos golvend haar op mijn schouders rust.
  Ik heb ook nagedacht over oorbellen. Alleen weet ik niet wat voor oorbellen ik dan in zou doen. Kleine oorbellen zou je bijna niet zien. Of ik zou wat haren achter mijn oren moeten stoppen. En ik weet niet of ik grote oorringen in durf te doen. Al zei een vriendin dat die mij zeker goed zouden staan.

    /   Reply  / 
 5. Otto

  Ik heb nu ruim een half jaar oorbellen in en daar ben ik enorm blij mee. Ik kan het dan ook iedereen aanraden. Het schieten van de gaatjes stelt ook helemaal niets voor. En daarna kun je je lekker uitleven met oorbellen. Al heb je als man zijnde niet zoveel keuze uit oorbellen als vrouwen. Maar goed, dat is altijd beter dan dat je geen keuze hebt, zoals mannen zonder gaatjes in hun oren
  Ik denk wel dat als je je haren in een knotje draagt, je beter geen grote oorbellen in kunt doen. Meestal heb ik dan eenvoudige zilveren oorknopjes in. En als ik oorringen in heb, zijn die niet groter dan zo’n drie à vier centimeter.
  Als ik mijn haren los heb, ga ik ook los met mijn oorbellen. Dan heb ik oorringen in van acht of tien centimeter. Daar voel ik mij super mee. Mijn haren vallen nu iets over mijn schouder, dus mijn oorringen zitten er ook deels achter verborgen, maar ik wil mijn haren nog een heel stuk langer laten groeien. Zodat ze ruimschoots over mijn schouders vallen. Mits ik er dan nog wat volume in krijg. Want steil vallend haar vind ik minder leuk.

    /   Reply  / 
 6. Ernst

  Gisteren heb ik de gaatjes in mijn oren laten schieten. En direct maar een paar grote oorringen gekocht. De dame die mij hielp zei dat het niet gebruikelijk is dat mannen zulke oorbellen dragen. Maar dat er ook maar weinig mannen zijn met zulke mooie haren. En dat de oorringen zeker goed bij mij zouden passen. Zeven centimeter zijn ze groot. Niet de allergrootste oorringen die ze hadden, maar wel groot genoeg voor mij. Dus ben ik wel benieuwd naar het resultaat als ik ze over een aantal weken in kan doen. Als ik zo lang kan wachten. Want het lijkt mij stiekem wel leuk om behalve een grote bos lange haren ook grote oorbellen te hebben. Al denk ik dat ik misschien mijn haren boven op mijn hoofd in een hoge paardenstaart of knotje doe. Zodat je de oorbellen goed ziet en het geheel nog meer bijzonder wordt

    /   Reply  / 
 7. Ernst

  Vandaag heb ik voor het eerst mijn oorringen ingedaan. Ik moet nog wel oorbellen in houden, maar het hoeven niet meer de zweerknopjes te zijn of zo. Wat een fijn gevoel gaf dat zeg. De oorknopjes zag ik al als ik haren wat opzij deed, maar deze oorbellen zie je gewoon bijna altijd. Binnenkort moet ik ook pasfoto’s laten maken en ik weet zeker dat ik deze oorbellen dan in doe. Met mijn bovenste haren in een hoge knot gedraaid. Dat heb ik nu ook en dat ziet er retegoed uit. Ik dacht dat het er daardoor vrouwelijker uit zou zien, maar het te tegenovergestelde is waar. Al was ik wel bang voor lacherige reacties. Die heb ik wel gehad, maar dat wordt hopelijk minder. Zal ook wel, al iedereen er aan is gewend.

    /   Reply  / 
 8. Casper

  Ik draag mijn haren alleen in een knotje als ik sport of tijdens het werk, tenminste als ik fysiek zwaar werk moet doen. Achter de computer is het niet nodig en omdat ik trots ben op mijn volle haardos ga ik ze dan ook echt niet vast binden. Ik spendeer gewoon veel tijd aan het gezond en vitaal houden van mijn haren en wil ze graag laten zien. En ze laten wapperen. Mijn haren komen overigens net tot over mijn schouders en zijn in laagjes geknipt. Dus niet op één lengte, zoals de meeste mannen hun lange haren dragen. Dat had ik vroeger wel. Dan lijkt het alsof je een meer haren hebt, ook niet onbelangrijk, maar het is moeilijker om er volume in te krijgen. Oorbellen zijn trouwens niets voor mij, al denk ik niet dat ze mij verkeerd staan. Dus misschien dat het er nog ooit van komt.

    /   Reply  / 
 9. Alice

  Van mij mogen alle mannen hun haren in een knotje dragen. Dat vind ik heel wat mooier dan die opgeschoren koppies van tegenwoordig. Een baard hoeft niet per se. Oorbellen zijn wel welkom. Maar grote oorringen, mwah. Al wil ik het met de haren los graag zien. Maar mijn vriend, die uiteraard een grote knot boven op zijn hoofd draagt, wil dat niet. Tenminste nog niet. Hij heeft wel twee gladde zilveren oorknopjes in, die ik perfect bij zijn knotje vind passen.

    /   Reply  / 
 10. Alice

  Van mij mogen alle mannen hun haren in een knotje dragen. Dat vind ik heel wat mooier dan die opgeschoren koppies van tegenwoordig. Een baard hoeft niet per sé. Oorbellen zijn wel welkom. Maar grote oorringen, mwah. Al wil ik het met de haren los graag zien. Maar mijn vriend, die uiteraard een grote knot boven op zijn hoofd draagt, wil dat niet. Tenminste nog niet. Hij heeft wel twee gladde zilveren oorknopjes in, die ik perfect bij zijn knotje vind passen.

    /   Reply  / 
 11. Casper

  De meeste mannen die ik ken en lange haren hebben, nou ja lang, soms zijn ze nog vrij kort, dragen hun haren inderdaad in een knotje. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een lange paardenstaart, die ik vrij hoog op mijn achterhoofd maak. De haren in mijn staart kam ik dan goed uit, zodat deze lekker luchtig wordt. Dat vind ik erg mooi. Ook omdat ik mijn staart dan goed zie en voel zitten.
  Ik heb ook gaatjes in mijn oren, maar meestal heb ik geen oorbellen in. In elk geval niet op mijn werk. Als ik wel oorbellen draag, zijn het meestal grote oorringen. Die vind ik ook het mooiste. Ook als ik mijn haren in een paardenstaart draag.

    /   Reply  / 
 12. Willem

  Sinds een paar maanden kan ik ook een knotje in mijn haren maken. Nou ja één, meestal maak ik twee knotjes in mijn haren. Space-dots. Dat is iets nieuws en zag je vroeger bij meisjes. Toen ik die dots zag, wist ik meteen dat ik die wilde zodra mijn haren lang genoeg waren. Ten opzichte van een gewone knot zit daar trouwens best veel werk in. Je moet je haren goed in een scheiding kammen en ik zet ze vast met een soort van kurkentrekker. In het begin moest iedereen er wel op lachen, maar nu ik mijn haren zo al een tijdje draag, is men er wel aan gewend. Alleen vreemden kijken soms nog om.

    /   Reply  / 
 13. Otto

  Mijn haren draag ik tegenwoordig los. Na ze al die jaren in een knotje te hebben gedragen, vind ik het wel weer fijn om ze de ruimte te geven. Mijn haren zijn wel een heel stuk langer dan destijds. Daar ben ik wel blij om. Ze komen nu ruim over mijn schouders. Veel mensen vinden dat erg bijzonder. En vragen of het echt is. Sommige vrouwen raken het daarbij ook aan, wat ik wel grappig vind. Mijn haren zijn wel op een lengte geknipt. Dat vind ik het meest mannelijke.
  Meestal heb ik dan ook grote zilveren oorringen in. Dat vind ik eigenlijk nog het mooiste van het hele verhaal. Lange haren vind ik al een beetje vrouwelijk, omdat te meeste mannen dat niet hebben. Maar daarmee val ik niet altijd op of uit de toom. Met mijn oorringen wel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>