Hak vooral knopen door tijdens je menstruatie

Mannen en vrouwen nemen op andere manieren belangrijke beslissingen.

Vrouwen zijn meestal meer van wikken en wegen en mannen gefocust om knopen door te hakken. Dat is niet altijd een goede zaak, want met dat snelle beslissen, slaan ze de plank ook regelmatig mis.

Vrouwen hebben een opener geest dan mannen en zien de zaken minder zwart-wit. Dat komt door de verschillende fasen van hun voortplantingscyclus.

Dat is althans de opvatting van Miranda Grey.

Hormonale schommelingen tijdens de cyclus zouden er volgens haar voor zorgen dat we in de diverse stadia van de maadstonde specifieke kwaliteiten bezitten, die o.a. op de werkvloer van pas komen.

“Elke vrouw kan elke taak op elk moment van de maand uitvoeren en dat goed doen. Maar als ze die taken op de juiste momenten, wordt ze een uitblinkster, aldus de auteur van ‘The Optimized Woman: Using The The Menstrual Cycle To Achieve Success And Fulfillment’.

De menstruele cyclus is voor vrouwen als het ware een natuurlijke lifecoach. Miranda Grey onderscheidt 4 vier periodes in de cyclus, en de positieve invloed die ze op onze prestaties kunnen hebben.

PRE-OVULATIE (de week na de menstruatie)
Deze dynamische fase is het ideale moment om actie te ondernemen, te organiseren en risico’s te nemen. Logisch nadenken, geheugen en concentratie zijn in optimale conditie.

OVULATIE (2 weken voor de menstruatie)
In deze expressieve fase is er de meeste empathie en dus openheid om te luisteren naar anderen en hun emoties te begrijpen. Vrouwen voelen zich emotioneel sterk en het beste in staat tot het oplossen van conflicten.

PRE-MENSTRUATIE (de week voor de menstruatie)
In deze creatieve fase zijn vrouwen op het meest geïnspireerd. Het is het moment voor intuïtief zijn, ‘out of the box’-denken.

MENSTRUATIE (de week waarin de menstruatie startte)
De reflectieve fase doet meer dan anders stilstaan bij dingen. Het is een tijd van accepteren en loslaten, breed denken en reflectie over gedane zaken. De fysieke kracht is het minste, maar de mentale juist optimaal. De juiste tijd van de maand voor grote veranderende beslissingen.

Lees ook:Waar mannen uit afleiden dat vrouwen menstrueren
Lees ook:Vrouwen zijn nauwelijks zwaarder, maar voelen zich wel vet tijdens menstruatie
Lees ook:1 van de 8: in welke fase van de relatie bevind jij je?
Lees ook:Kleed je man dan in ‘Vijftig Tinten Grijs’
Lees ook:Menstruerende vrouwen zijn guller met geld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>