Menstruerende vrouwen zijn guller met geld

Aan een vraag vragen of ze ‘misschien ongesteld is’, is een indiscrete vraag, maar er is wellicht een reden meer om in de gaten te houden hoe haar cyclus loopt.

Tijdens hun menstruatie zijn vrouwen namelijk vrijgeviger…….

Dat blijkt uit een onderzoek van de Goethe Universiteit in Frankfurt onder ruim 400 Duitse en Amerikaanse vrouwen.

De proefpersonen moesten fictief geld verdelen tussen henzelf en een vreemde.

“Veel onderzoeken bevestigden reeds dat mensen die meer geneigd zijn om tijdens deze test te delen dat ook in het echte leven vaker doen”, aldus hooofdonderzoekster Christine Anderl.

De vrouwen deden de geldtest op verschillende momenten in hun cyclus: kort voor de eisprong, tijdens de ovulatie, tijdens de menstruatie en als de maanstonde weer achter de rug was.

Tijdens en kort na hun ongesteldheden deelden vrouwen vaker het geld met een vreemde dan in de andere fasen van de maand. Op die momenten is het oestrogeenpeil het laagste. Dit zijn de vrouwelijke hormonen die ervoor zorgen dat een vrouw zwanger wil worden en/of haar gezin met hand en tand wil beschermen.

Eerder onderzoek suggereerde dat oxytocine, ook wel knuffelhormoon genoemd, en het mannelijke testosteron invloed hebben op de bereidheid tot samenwerking. Mogelijk kan daar oestrogeen aan toegevoegd worden. Het is in elk geval nog niet zeker of synthetische hormonen (zoals in de pil of in hormoonpleister) dit effect ook hebben.

Lees ook:Hak vooral knopen door tijdens je menstruatie
Lees ook:Waar mannen uit afleiden dat vrouwen menstrueren
Lees ook:Wat weten Nederlandse mannen over ongesteld zijn?
Lees ook:Ovulatie? Je creditcard gaat aan de wapper!
Lees ook:Vrouwen vinden een foute man plots heel OK als zij vruchtbaar zijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>