Mannen kunnen sneller beslissingen nemen dan vrouwen

Als het om een beslissing nemen gaat, zijn vrouwen meer van wikken en wegen dan mannen.

Die laatsten kunnen veel sneller de knoop doorhakken.

Dat is niet altijd een goede zaak, want met dat snelle beslissen, slaan ze de plank ook regelmatig mis.

Vrouwen hebben een opener geest dan mannen en zien de zaken minder zwart-wit.

Zo blijkt uit onderzoek van de Italiaanse Bocconi Universiteit. Ze vroegen aan meer dan 100 mensen of 50 objecten gedeeltelijk, volledig of helemaal niet in een categorie hoorden.

Vrouwen kozen 23% vaker voor de gedeeltelijke optie. Hun besluiteloze antwoorden waren op discutable vragen ‘Is verf een instrument?’ of ‘Is een tomaat een fruitsoort?’. De meeste mannen kozen voor 1 duidelijke optie.

Onderzoeker Zachary Estes: “We ontdekten dat mannen en vrouwen anders categoriseren, maar dat betekent niet dat de ene methode beter werkt dan de andere. Mannelijke artsen beslissen sneller en hebben meer vertrouwen in hun diagnoses. Dit heeft voordelen bij behandelingen in een vroeg stadium, maar dit kan slecht zijn wanneer de diagnose fout blijkt te zijn. In veel gevallen is een meer open aanpak in categoriseren of het stellen van een diagnose efficiënter. Mannen zijn daarom beter in werk waarbij snelle beslissingen gemaakt moeten worden, vrouwen zijn beter op hun plek in functies waarbij een bedachtzame aanpak is vereist. Zij drukken zich ook voorzichtiger uit door te zeggen dat ze niet helemaal zeker zijn van de zaak.”

Lees ook:Partners van kankerpatiënten zitten zelf ook vaak bij de dokter
Lees ook:Mannen en vrouwen flirten evenveel, maar man ‘moet’ toenadering doen
Lees ook:Echt scheiden in een dag
Lees ook:Sorry zeggen wordt zwaar overschat
Lees ook:Eenderde van de singles wil eigenlijk best een ‘open relatie’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>