Polygame mannen hebben sneller zaad

Alles wat medisch- wetenschappelijk onderzocht wordt ~maar ook pharmaceutisch~ wordt eerst getest op muizen. Zij zijn de proefdieren nummero uno in laboratoria.

Nou hebben deze dieren inmiddels aangetoond dat mannetjes die voortgekomen zijn uit veelwijverij vruchtbaarder zijn dan die uit monogame relaties.

En voor je het weet is dat ook voor mensen bewezen………….

Bij mensen kennen we reeds het begrip sperma-oorlog. Dat wil zeggen dat een getrouwde vrouw die een slippertje maakt eerder zwanger raakt van de man met wie ze vreemdging dan van haar eigen echtgenoot. Een kwestie van snellere zwemmertjes.

Mannelijke muizen die voortkomen uit meerdere generaties van polygame voorouders hebben een betere kwaliteit sperma dan mannetjes met een monogame achtergrond. Ze slagen er daardoor beter in om vrouwtjes te bevruchten.

Deze bevinding is volgens onderzoekers van de University of Western Australia het bewijs dat seksuele competitie de mannelijke vruchtbaarheid verhoogt. Daarover is gepubliceerd in de wetenschappelijk tijdschriften ‘BMC Evolutionary Biology’ en ‘New Scientist’.

Wanneer de polygame muizen als eerste mochten paren, waren ze in 76% van de gevallen de vader van het nageslacht. Wanneer ze pas na hun monogame seksegenoten mochten paren, wonnen ze in 56% van de gevallen de sperma-oorlog.

Volgens hoofdonderzoeker Maximilian Tourmente zijn muizen met een polygame achtergrond vruchtbaarder, omdat ze beter sperma ontwikkelen. Uit tests blijkt dat hun zaad beweeglijker is. Verder produceren polygame mannetjes over het algemeen ook meer sperma dan monogame.

Lees ook:Mensen-mannen zijn bijna overbodig
Lees ook:Polygamie veroorzaakt (sperma)oorlogen
Lees ook:Vrouwen zorgen met promiscue gedrag voor gezonder nageslacht
Lees ook:Hekel aan spruitjes is erfelijk
Lees ook:Gedwongen monogamie maakt nageslacht dommer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>