Laten we het weer elke dag doen!

SleepingGeen tijd, geen zin, te moe of hoofdpijn.

Allemaal redenen waarom stellen (vooral die met kinderen) niet of nog maar nauwelijks aan seks doen.

Dat was ook het geval bij TIMES journalist Tim Scott en zijn echtgenote.

Alleen door seks krijg je weer zin in seks.

Dat probeerden zij uit door het een jaar lang dagelijks te doen……….

“Wij zijn zo’n stel. Ik 33, zij 30, 1 kind, 0 seks. Eerst lachten we erom en die weinige keren dat we het deden, riepen we dat we het beslist vaker zouden moeten doen.

Maar het kwam er niet van, we lieten ons meesleuren in het alledaagse. Tot we 2 jaar geleden ons met Nieuwjaar voornamen élke dag seks te hebben. Zo gezegd, zo gedaan.”

Voor Scott is het duidelijk: leven zonder seks kan nog te verdedigen zijn op het moment zelf; achteraf blijkt dat het niet goed is.

“Geen seks hebben is een subtiele vijand. Langzaam vreet het de fundamenten onder je relatie weg (vertrouwen, intimiteit, passie en respect) en het ondermijnt beider aantrekkelijkheid. Als er niks aan gedaan wordt, kan seksloosheid de liefde vernietigen.”

“Uiteindelijk wordt een leven zonder seks een vicieuze cirkel: hoe minder je het doet, hoe minder leuk het is, waardoor je het nóg minder gaat doen. Wij mannen zijn simpel: we vrijen, komen klaar, rollen af en vallen in slaap. Dan zijn wij bevredigd, maar zij niet. De oplossing is haar eerst een orgasme te bezorgen. Dat vraagt tijd en energie.”

Daarom de beslissing tot elke dag seks. “Eerst was het helemaal niks. Het voelde als plicht, iets waar ik tegenop zag en dat moeite kostte om te plannen”, vertelt mevrouw Scott.

En hij vervolgt: “De 1ste keren gingen vlug. Maar oefening baart kunst. De dagen werden weken en de weken werden maanden en ik leerde mezelf controleren. Mijn vrouw daarentegen leerde om sneller haar orgasme te bereiken. ”

Echt verrast waren ze door wat er veranderde door hun jaar met dagelijkse seks. “We gingen veel beter communiceren. Onze hersenen werden weer afgestemd op onze lijven. We gingen ook allebei sporten, waardoor we beter in ons vel staken.”

Toch is elke dag seks niet zo simpel als het lijkt, waarschuwt Scott. “1 van de 2 wil altijd vaker dan de ander. Maar met compomissen bereik je een hoop. Eens in de 3 dagen bijvoorbeeld. Voor sommige vrouwen is elke dag seks echt téveel van het goede en die kunnen hun vent er om gaan haten. En dat is geenszins de bedoeling natuurlijk.”

Sekstherapeute Bettina Arndt kent het probleem van de seksloze huwelijken uit haar praktijk. “Ik zeg altijd ‘doe het gewoon’ of je nu zin hebt of niet. Lust is een beslissing.”

Lees ook:Sex And The City: zelfs Mr Big wil weleens een avondje zonder seks
Lees ook:Robin & Scott doen na 20 jaar huwelijk een jaar lang een open relatie…….
Lees ook:Wat ‘alle dagen seks’ met je relatie kan doen
Lees ook:365 dagen per jaar seks
Lees ook:Met een man in de buurt worden vrouwen onder elkaar agressiever

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>