Met deze 4 houdingen verkloot je je relatie zeker!

MobieleBrigadeStabiele relaties zijn niet voor iedereen weggelegd, maar de kans is groot dat er al veel op de klippen liepen door één van de vier grote relatiefouten.

Bewust dan wel onbewust.

Omdat we nou eenmaal pas beseffen dat het verkeerd gaat op een moment dat het eigenlijk al te laat is.

Op tijd bewust zijn van dit gedrag voorkomt brokken en verdriet.

1. Je partner als vanzelfsprekend beschouwen
Eén van de beste manieren om het einde van een relatie in te luiden is te denken (en uit te stralen) dat hij of zij er zomaar altijd voor je zal zijn om alles beter en gemakkelijker te maken. Laten merken dat je elkaar waardeert, in welke vorm dan ook, is een must. Een simpel dankjewel kan in een relatie heel veel goedmaken.

2. Je hebt elkaar niets meer te vertellen
Denk eens terug aan die gestrande relatie. Vette kans dat jullie in het begin uren aan de telefoon zaten, mailden, sms’ten en natuurlijk samen op stap gingen. een ander kreeg er geen speld tussen, zoveel hadden jullie te bespreken. Oprechte conversaties die iets prijsgeven over wie jullie zijn, zijn onmisbaar en bindend. Wanneer de behoefte om dingen met je wederhelft verdwijnt, is dat zeker iets om aan te werken. Praten is en blijft een essentieel ingrediënt van een sterke relatie.

3. Je ontwijkt het uiten van gevoelens
Naarmate de jaren samen voorbij gaan, kan de neiging ontstaan om te stoppen met lieve woordjes. Het is zelfs zo dat sommige paren ook geen moeite meer doen om boosheid te uiten als er iets dwars zit. Vermijd dat je compleet emotieloos wordt ten opzichte van je partner. Delen wat je voelt en denkt is broodnodig en soms een noodzakelijk kwaad. Alleen (moeten) teren op de gedachte van dat je elkaar leuk vindt, is niet genoeg.

4. Er wordt niet meer gelachen.
We binden ons aan een liefdespartner om uiteenlopende redenen. In veel gevallen begint het omdat die ene persoon dezelfde kijk heeft op het leven of net die eigenschappen heeft die we zoeken in iemand om oud mee te worden. Boven alles kiezen we onze wederhelft omdat we genieten van het samen zijn. Plezier hebben is zo belangrijk. Wanneer alles als een sleur of een gewoonte wordt, weet je dat het einde in zicht is De pret bewaren maakt alles zoveel gezonder en sterker. Daar moet je wel je best voor doen.

Lees ook:Twijfels: begin van ‘t einde?
Lees ook:Samenwonen en samen doen
Lees ook:Behalve seks, zijn ook deze zaken cement voor je relatie!
Lees ook:Na de scheiding
Lees ook:De positie in bed verklaart jullie relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>