Na de scheiding

Het valt niet mee om de beslissing te nemen een punt te zetten achter je relatie. Toch gebeurt het veelvuldig en steeds vaker blijkt. Maar door het verbreken van de relatie wil het niet zeggen dat je alles hebt gehad, ook al voelt dat misschien zo.

Nadat de relatie is verbroken, en jullie weer apart van elkaar een leven hebben, begint nog een moeilijke periode: hoe ga je met elkaar om?

Gaan jullie elkaar nog regelmatig zien? Houden jullie vriendelijk contact? Vertel je elkaar nog alles? Of kun en wil je elkaar niet meer luchten of zien? Misschien hebben jullie dezelfde vriendenkring en zien jullie elkaar nog op feestjes en verjaardagen, tijdens het uitgaan of gewoon toevallig bij vrienden thuis en zijn jullie zakelijk beleefd.

Soms is het pijnlijk, soms is het oké. Maar het blijft vreemd, want ook al hebben jullie geen liefdesrelatie meer, jullie hebben nog wel een ander soort relatie. Een relatie nog steeds vol van verwachtingen. Want misschien verwacht je wel van hem dat hij niet komt op het feestje van jullie gezamenlijke vriend, omdat die vriend eigenlijk meer jouw vriend is dan die van hem. En misschien verwacht je wel dat zij rekening houdt met jou en niet naar je stamkroeg komt, want het is tenslotte jouw stamkroeg, niet die van haar, ook al hebben jullie daar menig leuke weekenden samen doorgebracht.

En jullie verwachten al helemaal van elkaar dat de ander niet de nieuwe vlam meebrengt naar feesten en partijen bij gezamenlijke bekenden, Want daar wil je toch niet mee geconfronteert worden. En dan gebeurt het toch! En je kunt het niet aanzien dat je ex met die nieuweling staat te vozen. Dus word je boos en is je avond verpest en de rest van de week en misschien bel je je ex wel of stuur je een boos mailtje dat je dat echt niet leuk vond. Je gaat de discussie weer aan. Je windt je op en hebt het gevoel dat je weer terug bij af bent.

En toch zeg je tegen mensen dat je geen relatie meer hebt. Vreemd eigenlijk.

Lees ook:‘Zeg dames: ook jullie moeten dokken na een date’
Lees ook:Sex met je ex
Lees ook:Mannen regelen auto, alcohol en multimedia. Vrouwen huishouden, kledij en decoratie.
Lees ook:Seks met de ex blijft fascinerend
Lees ook:Hoe je je relatie gelukkig houdt met 10 simpele gewoontes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>