7 dagen per week seks als relatietherapie

Elke dag seks en je relatie is gered, zo beweert een nieuw Amerikaans televisieformat.

Het programma volgt stellen met relatieproblemen die nu beloven om elke dag van de week seks te hebben.

Op die manier zouden ze de sleur uit hun huwelijk halen…….

Dat veel stelen wel wat meer seks kunnen gebruiken, is duidelijk. Zo bleek uit een recente enquête dat 54% van de mannen en 42% van de vrouwen niet tevreden is met hun huidige aantal vrijpartijen.

En dat is precies waar het Amerikaanse programma ’7 Days of Sex’ iets aan wil doen. In elke aflevering worden 2 van elkaar vervreemde paren gevolgd die beloven om weer dagelijks te vrijen. Met het experiment wil men aantonen dat seks een gebroken relatie kan lijmen.

Of ze met de realityshow ook echt geholpen zijn, is maar de vraag. Zij moeten vooral zorgen voor het entertainment van de Amerikaanse kijker en de stelling bevestigen. “De seks was geweldig, maar het was ook fantastisch om onze relatie te zien openbloeien”, luidde het dan ook bij één van de mannen uit aflevering 1.

“Maar om echt te slagen, ontbreekt er in de reeks een belangrijke component”, vindt seksuologe Amy Levine. “Er ontbreekt een expert die het echte probleem kan blootleggen, begeleiding kan bieden toekomstplannen helpt uit te stippelen.” Toch denkt ze dat ook andere stellen wel iets uit de televisieshow kunnen leren. Vaak draaien problemen rond communicatie,. “Stellen moeten bereid zijn om te praten én om iets te veranderen aan de relatie”, aldus Levine. “Je moet vooral onthouden dat iedereen zich geliefd, begrepen, gerespecteerd, geapprecieerd, begeerd en nog zoveel meer wil voelen.”

Daarom denkt zij dat 7 dagen seks per week voor iedereen best een goed idee is. Zeker als beiden meer seks willen, maar er niet toe komen door de dagelijkse drukte. “Het kan ook een positieve verandering zijn voor paren die vastzitten in een sleur, al is dat effect meestal maar tijdelijk”, zegt ze.

Maar elke dag seks is niet natuurlijk, want het vereist afspraken en planning. Toch is dat niet negatief. Een stel dat wacht tot ze er allebei eindelijk zin in hebben, zal al snel in een vicieuze cirkel belanden. Want hoe minder vaak je seks hebt, hoe minder vaak je zin krijgt. Dat patroon moet doorbroken worden door vrijen weer bewust in te plannen in je leven.

Lees ook:Kinderwens? Een jaar lang 3x in de week seks!
Lees ook:Seks uitstellen zorgt voor een betere en hetere relatie!
Lees ook:‘Een relatie is als een stoel en 1 poot ervan is seks’
Lees ook:De nieuwe norm voor paren lijkt 1x per week seks
Lees ook:Met 1x per week seks zijn stellen het gelukkigste

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>