De nieuwe norm voor paren lijkt 1x per week seks

Er is ooit een berekening gemaakt dat het eerste jaar dat een stel bij elkaar is, het net zo vaak seks heeft als in het hele verloop van de verdere relatie.

Cliché, maar waar: na een paar jaar komt de confetti meestal niet zo vaak meer uit het slaapkamer-plafond.

Hoe langer partners bij elkaar zijn, hoe lager het rapportcijfer is dat ze geven aan hun seksleven……..

Dat blijkt uit onderzoek van het blad Psychologie Magazine onder 500 mensen.

Het gemiddelde van 3x per week blijkt een fabeltje. Het blijkt dat we gemiddeld 1x per week seks hebben, mensen met een vaste relatie gemiddeld 1,3 x.

Meer dan de helft van de Nederlanders zou het liefst meerdere keren per week seks willen, terwijl maar een kwart zegt dat ook werkelijk te doen. En voor wie denkt dat echt iedereen ‘het’ doet behalve zijzelf: 1 op de 5 mensen heeft het afgelopen half jaar helemaal geen seks gehad en van mensen met een relatie is dat bij 1 op de 20 ook het geval.

Seksonderzoeker Ellen Laan denkt dat qua seks het gras alijd groener is bij de buurman: “Veel mensen denken dat ze minder vaak of minder spectaculaire seks hebben dan anderen en dat er daarom iets mis met hen is. Dat gemiddelde van 1x per week kan daarom een opluchting zijn: hé, ik ‘hoef’ geen 2x om normaal te zijn! Maar het brengt ook weer het gevaar met zich mee dat we een nieuwe norm krijgen van 1x per week.”

Naarmate koppels langer bij elkaar zijn, vrijen ze minder vaak en neemt de tevredenheid met hun seksleven af. Paren die minder dan 5 jaar samen zijn doen het gemiddeld 1,7 x per week en geven hun seksleven een 7. Maar mensen met een relatie van 30 jaar of langer vrijen gemiddeld nog steeds 1 x in de week en geven hun seksleven gemiddeld een 5,9, oftewel: een 6-. En ter geruststelling: van de 60′ers doet 78% ‘het’ nog steeds.

Lees ook:Mannen willen graag meer over seks praten
Lees ook:De VIVA-vrouw doet het 2x per week
Lees ook:Vrouwen van nu hebben meer bedpartners, maar minder seks dan hun moeders destijds
Lees ook:Ingezakt seksleven? Zet het eens in een tabel!
Lees ook:Met 1x per week seks zijn stellen het gelukkigste

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De nieuwe norm voor paren lijkt 1x per week seks

  1. Pingback: Kun je stellen dat seks verplicht is als je getrouwd bent? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>