Met 1x per week seks zijn stellen het gelukkigste

Mensen in een relatie voelen zich het gelukkigst wanneer ze 1x per week seks hebben. Vaker zorgt niet voor gelukkigere gevoelens.

Dat blijkt uit onderzoek van de University of Toronto, dat gepubliceerd is in het tijdschrift Social Psychological & Personality Science. “Paren worden gelukkiger als ze vaker seks hebben, maar dit verband is niet langer significant bij een frequentie van meer dan eens per week”, aldus onderzoekster Amy Muise.

Er is voorts sprake is van een curvilineair effect. Dat betekent dat het in het begin van de relatie piekt (gelukkiger van vaker seks) en na het hoogtepunt weer afneemt (vaker seks maakt minder gelukkig). In dit geval is het hoogtepunt 1x per week.

Eerder berekenden men al eens dat paren in het eerste jaar van hun relatie net zo vaak seks hebben als in het hele verdere verloop ervan.

Lees ook:Samen het huishouden runnen geeft spannender seks!
Lees ook:Lekker klef doen: zeer goed voor de intieme èn de seksuele band!
Lees ook:3x per maand uit eten, 2x per week seks en 1x per week ruzie
Lees ook:Hoe meer seks, hoe gelukkiger de relatie, maar het moet wel spontaan gaan
Lees ook:Samen aan de wijn slaan is goed voor je relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>