Kinderwens? Een jaar lang 3x in de week seks!

Enige tijd geleden publiceerden we hier bij relatie.blog over een opmerkelijk onderzoek, waaruit bleek dat paren met een kinderwens vooral ook seks moeten hebben op de onvruchtbare dagen.

Dat zorgt voor veranderingen in het immuunsysteem van de vrouw, waardoor haar vruchtbaarheid toeneemt en daarmee de kans om zwanger te worden. Maar dat is niet het enige. Koppels maken namelijk een fout in hun berekening qua dagen van ovulatie…..

Dat stelt de Amerikaanse vruchtbaarheidsexperte Geetha Venkat.

In de Daily Mail legt zij uit dat het 12 tot 24 uren duurt voordat zaadcellen de eicel bereiken. Die laatste leeft zo’n 24 uur. Door vaker seks te hebben zorg je er dus voor dat er een constant aanbod van sperma in de baarmoeder aanwezig is, klaar voor bevruchting.

Venkat ontmoet dagelijks stellen op haar spreekuur die naast een kinderwens ook nog een stressvolle baan én een druk sociaal leven hebben. Een vrijpartij komt dan vaak niet uit.

“Ze zeggen letterlijk ‘we moeten de agenda’s naast elkaar leggen om seks te hebben rond de eisprong’. Het gekke is dat ze tegelijkertijd niet beseffen dat dát de reden is dat het niet lukt om zwanger te worden. Ik durf echt wel te stellen dat het gros van de problemen komt door de moderne levensstijl.”

De oplossing van Venkat is naar eigen zeggen simpel, maar effectief. “Meer seks, ja. Ruim 80% van de vrouwen zal binnen het jaar in verwachting zijn als ze minstens 3x per week onbeschermde seks heeft. Pas als dat niet lukt, kun je richting huisarts gaan.”

Lees ook:Vrouwen die zwaar werk hebben, worden minder snel zwanger
Lees ook:Nimmer seks gehad en toch een kind baren
Lees ook:Gemiddeld is het na 104 x seks bingo!
Lees ook:Maik de Boer is scheutig met sperma
Lees ook:Paren met kinderwens: hup, hup, nu aan de slag!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>