Veelwijverij in de praktijk

In Colorado City in Arizona denken ze het gat in de toeristenmarkt te hebben gevonden: The Polygamy Experience, oftwel ‘Veelwijverij in de praktijk’……..

‘A guided tour of Colorado City’ laat de toeristen kennismaken met de polygamie zoals die beoefend wordt door de plaatselijke leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.

Het genootschap, dat een afscheiding is van de Mormomen, heeft 10.000 leden in de VS. De leider van de polygamisten, Warren Jeffs, werd 2 jaar geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar vanwege zijn betrokkenheid bij verkrachting.

Door de leden van de kerk wordt hij als een belichaming van God op aarde gezien. Dat maakt het sektarisch gehalte van deze club natuurlijk direct duidelijk.

De mannen van deze groepering leven dus met meerdere vrouwen. Hierbij worden (gedwongen) huwelijken met minderjarigen niet geschuwd en worden volgens waarnemers vrouwen stelselmatig lichamelijk en geestelijk onderdrukt.

Ook incest is niet ongebruikelijk. Jonge jongens worden regelmatig uit de sekte gezet, officieel wegens afwijking van de leefregels, maar in feite om de competitie op de huwelijksmarkt te verkleinen.

Jeffs kan als sekteleider vrouwen, kinderen en huizen aan een andere man toewijzen bij wijze van straf. Jeffs stond in de top-10 van meest gezochte personen van de FBI. Hij werd in 2006 gearresteerd, nadat hij in zijn auto was aangehouden tijdens een routinecontrole van de politie in de Amerikaanse staat Nevada.

De initiatiefnemers van de Polygamietoer willen zich “distantiëren van het slechte imago dat hun kerk heeft door mensen te laten zien hoe ze echt leven”. Maar volgens velen zijn ze gewoon uit op makkelijk verdiend geld. De toer met het hoge gehalte ‘aapjes kijken’ kost 70 dollar.

 

Lees ook:Macho mannen hebben lousy sperma
Lees ook:Hoe jonger de singles, hoe populairder een trouwdag met alles d’rop en d’ran
Lees ook:RK kerk wordt opener t.o.v. echtscheiding
Lees ook:Het Brandende Kruis: katholieken zijn de grootste vreemdgangers
Lees ook:Merendeel Poolse priesters heeft minnaar of minnares

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>