Macho mannen hebben lousy sperma

Mannen met een mannelijk gezicht blijken sperma van vrij slechte kwaliteit te hebben.

Een en ander is nog niet geheel te verklaren, maar duidelijk is wel dat een te hoog testosteron gehalte de zaadproductie aantast……..

Het onderzoek werd door een team van wetenschappers uit Spanje, Australië en Colombia uitgevoerd bij studenten van de universiteit van Valencia. Er werden foto’s genomen van de gezichten van de mannen, die vervolgens een score kregen op de mannelijkheidsschaal. Daarnaast werd ook de kwaliteit van hun sperma gecheckt.

Er bleek wel degelijk verband te zijn; mannen met een breder gezicht boeten in aan kwaliteit als het om sperma gaat. Volgens sommige wetenschappers heeft dat te maken met een hoger gehalte aan testosteron, wat de productie van sperma negatief zou beïnvloeden. Anderen vermoeden dan weer dat machomannen gemakkelijker vrouwen aantrekken, en daarom geen sperma van topkwaliteit nodig hebben.

Wat wel duidelijk bleek uit het onderzoek, is dat machomannen niet per se aantrekkelijk gevonden worden door vrouwen. Toen vrouwen gevraagd werd om de foto’s van de gezichten te beoordelen op aantrekkelijkheid, bleken die mannen wél het beste sperma te hebben.

Lees ook:Testosterongehalte bepaalt keuze van de mannen
Lees ook:Vrouwen onthouden gezichten beter dan mannen
Lees ook:Mannen met zware stemmen produceren minder sperma per keer
Lees ook:Veel lekkere dingen moet je laten voor het verwekken van een kind, behalve 1 ding!
Lees ook:Mannen met littekens zijn sexy

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>