RK kerk wordt opener t.o.v. echtscheiding

Volgens de Bijbel is een huwelijk een toewijding voor het leven. ‘Ze zijn dan niet langer 2, maar 1. Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden’. (Mattheüs 19:6).

De Rooms Katholieke kerk heeft zich daaraan vastgehouden en zodoende scheidingen van huwelijken die door hen zijn ingezegend niet erkend, laat staan het hertrouwen met een volgende partner.

Daar komt langzaam maar zeker verandering in……..

Dat is een van de uitkomsten van de bisschoppensynode over huwelijk & gezin die de afgelopen 3 weken plaatsvond in Rome. 178 bisschoppen stemden meer openheid jegens gescheiden en hertrouwde mensen, 80 bleven tegen.

Paus Franciscus hekelde in een afsluitende toespraak rigide kerkleiders die hun kop in het zand steken en zich achter doctrines verschuilen. Hij zei dat de synode gesloten harten aan het licht had gebracht.

Het slotdocument veroordeelt discriminatie van homoseksuelen maar dat is niet nieuw voor de kerk. Het document herhaalt ook het standpunt van de kerk dat er geen basis bestaat voor het homohuwelijk.

Lees ook:Duitse RK-gelovigen vinden seks- en relatieregels uit de tijd
Lees ook:Mensen die scheiden voor hun 40ste lopen daar de meeste schade aan op
Lees ook:Budgethuwelijk in Amsterdam: supersnel en goedkoop
Lees ook:Echtscheidingen hebben domino-effect
Lees ook:Trouwen doe je anno 2017 als je het zeker weet; nu ja: bijna zeker

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>