Waar word jij groen en geel van bij je partner?

GroenGeel giphy

De WC-bril altijd naar beneden of juist omhoog? Altijd de closetrol op als joij moet of het spreekwoordelijke dopje van de tandpasta? Niets van dit alles. De grootste ergernissen (en misverstanden) zitten em in elke relatie in de ………. communicatie!

Zo blijkt uit onderzoek van Professor Roos Vonk van de Radboud Universiteit Nijmegen. 766 mensen gaven anoniem door wat ze het allerirritantste vinden aan hun partner of hun ex. Respondenten werden geworven via sociale media, Psychologie Magazine en Radio538. Aan het onderzoek deden 99 mannen en 554 vrouwen tussen de 18 en de 75 jaar mee.

ZIJ OVER HEM

1. Niet luisteren
Bijna een kwart van de vrouwelijke respondenten ergert zich aan een partner die bezig is met een boek, smartphone of tablet en daarmee doorgaat terwijl zij iets wil bespreken. Met name wanneer de partner in kwestie vervolgens doodleuk zegt: ‘Ja, maar ik hoor je wel.’ Daarmee behaalt deze ergernis de eerste plaats.

2. Afwas
De vaat jaja. Of het nu gaat om het in de gootsteen te laten staan of het laten slingeren op tafel of op de bank.

3. Smartphone
De nummer 3 hangt samen met nummer 1: schermgebruik (smartphone of tablet) aan tafel, in een café of restaurant of als er bezoek is.

HIJ OVER HAAR

1. Autorijden
Met sip vormen dit de ‘aanwijzingen’ die vrouwen geven tijdens het autorijden.

2. Opruimen
Sleutels, pasjes, handschoenen, you name it: het niet terugvinden van spullen, omdat hun partner ze zogenaamd heeft ‘opgeruimd’.

3. Babbelen
Mannen ergeren zich eraan dat vrouwlief een kwartier doet over een verhaal van 20 seconden en dat ze eindeloos uitweidt over details.

Lees ook:‘Dames en heren, onze smartphone verstoort ons seksleven’
Lees ook:Jonge generatie gebruikt smartphone nog onder de douche en tijdens de seks
Lees ook:Geen ‘duck face’ of ‘fish gape’, maar een gewone glimlach graag op een selfie
Lees ook:Kan jouw partner vrijuit stinkscheten laten?
Lees ook:Over seksproblemen praten we niet met onze partner

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>