Geen ‘duck face’ of ‘fish gape’, maar een gewone glimlach graag op een selfie

fish-gape-vs-duck-face

Een oprechte glimlach is het geheim van de perfecte selfie. Gemiddeld doen we voor zo’n foto 10 pogingen en we willen het liefst op de foto met Doutzen Kroes of George Clooney. Dat blijkt uit een onderzoek van Kruidvat bij 1500 Nederlanders, om hun nieuwe accessoires voor smartphone en tablet promoten.

80% kan niet zonder zijn of haar smartphone en het liefst gebruiken ze deze de hele dag, zo gaf 48% van de ondervraagden aan. Toch heeft 40% last van kramp en spierpijn in zijn of haar hand en 20% is vermoeid door het gebruik en kan er veel te weinig door slapen. Eénvijfde raakt compleet in de stress als de batterij bijna leeg is. 42% is dan ook op alles voorbereid: bij hen zal de batterij nooit leeg zijn.

Een selfie maken doen vrouwen het liefst met George Clooney, de eminence grise steekt met 63% met kop en schouders uit boven Christiano Ronaldo (21%) en Justin Bieber (10%). Qua seksegenotes kiezen vrouwen voor Doutzen Kroes (47%), Oprah Winfrey (31%) gevolgd door selfie-queen Kim Kardashian (13%).

Het geheim van een perfecte selfie is volgens driekwart dus de oprechte glimlach. Bewerken en het gebruik van filters voor de perfecte selfie (19%) zijn niet zo in trek. Trucjes met je gezicht zoals een ‘duck face’ of ‘fish gape’ zijn maar voor 9% leuk.

55% zegt hun smartphone vooral aan te wenden om ‘up to date’ te blijven op en van social media, met Whatsapp op nummer 1. Snapchat was bij deze respondenten nog niet erg populair, maar dat zou aan de leeftijd kunnen liggen. Dit medium, dat vorige week voor 35 miljard naar de beurs ging is met name populair onder mensen die nog geen kwart eeuw oud zijn.

Lees ook:Neem vandaag een Poochie Selfie met je hond
Lees ook:De ‘divorce-selfie’ voor het wereldkundig maken van …. jawel: jullie scheiding
Lees ook:Jonge generatie gebruikt smartphone nog onder de douche en tijdens de seks
Lees ook:Met deze selfie-arm is het net alsof je wel een geliefde hebt
Lees ook:Selfies zijn dodelijker dan haaien

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>