‘Dames en heren, onze smartphone verstoort ons seksleven’

couple-in-bed-with-phonesUit ons vorige bericht over een enquête door het tijdschrift Ouders van Nu, reeds dat de drukte van een gezin dodelijk is voor het seksleven van jonge ouderparen.

Tel daar bij op: alle Af- en verlkeidingen die de digitale wereld op ons hebben en je begrijpt waarom er niet genoeg kinderen geboren worden.

Dames en heren, onze smartphone verstoort ons seksleven!

Ik kan het niet mooier zeggen dan Het Laatste Nieuws vandaag.

Een onderzoek door psychologen van de Brigham Young Universiteit onder 143 getrouwde of samenwonende vrouwen stelde vast dat tablets en smartphones bij 70% van de vrouwen tot minder seks leidt

De digitale communicatie creëert heel wat storing in een relatie. “Niet moeilijk”, verklaart psychologe Sarah Coyne. “De smartphone en tablet zijn overal. Hoe vaak zie je niet iemand in een restaurant even in zijn facebook duiken? Het is zo gemakkelijk om even te piepen als het toestel trilt, en dan blijf je algauw hangen.”

62% van de vrouwen rapporteerde dat hun partner regelmatig naar zijn smartphone grijpt tijdens ‘quality time’ voor hun tweetjes, iets wat hen mateloos irriteert. Daarnaast raakt hun partner afgeleid door de televisie tijdens gesprekken, en dat gebeurt minstens een paar keer per dag. Sommige vrouwen vertelden zelfs dat hun partner sms’t of mailt tijdens een intiem gesprek.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de algemene tevredenheid in een relatie een flinke deuk krijgt door de smartphone en tablet. De toestellen hinderen gesprekken, maaltijden en ook het seksleven.

De oplossing? “Maak afspraken”, aldus Coyne. “Het is niet gek om bijvoorbeeld af te spreken dat technologie niet toegelaten is in de slaapkamer of aan tafel.”

Lees ook:Over seksproblemen praten we niet met onze partner
Lees ook:Waar word jij groen en geel van bij je partner?
Lees ook:Je grootste liefdesrivaal is de smartphone van je partner
Lees ook:Vrouwen veel praten? In groepen voeren mannen het hoogste woord!
Lees ook:Jonge generatie gebruikt smartphone nog onder de douche en tijdens de seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>