Op date? Mijdt de Red Bull-drinkende kerels!

redbull_xgamesGa je dit weekend op date met een misschien wel leuke man. Let dan naast alle andere eisen die je al hebt, ook eens op wat hij drinkt.

Mannen die energiedrankjes drinken, kun je beter voor de rekening komt al verlaten.

Mannen die de Red Bulls en consorten nuttigen, vertonen vaker overtrokken machogedrag en hebben stereotype opvattingen over homo’s en vrouwen.

Dat blijkt uit onderzoek door de University of Akron (Ohio) onder 467 mannen tussen 18 en 62 jaar (de gemiddelde leeftijd was 23), dat deze maand gepubliceerd werd in het tijdschrift Health Psychology

Het drinken van die stuiterballen-blikjes helpt mannen bij het versterken van hun eigen machogedrag. Deze mannen zijn het vaker eens met stellingen als ‘een man zou altijd de baas moeten zijn’, ‘homo’s zouden nooit mogen trouwen’ en ‘een echte man kijkt naar actiefilms en niet naar romcoms’.

Tevens denken deze heerschappen dat energiedrankjes hen extra mannelijk (en dus extra aantrekkelijk) maken. Dat heeft deels te maken met de marketing voor deze producten.

“De boodschap is dat als je jong, blank en hetero bent, dat energiedrankjes dan het product voor je is,” aldus hoofdonderzoeker en professor in de psychologie Ronald Levant. Bovendien doet het prototype man in dergelijke reclamespots aan extreme sporten en slaat hij de ene na de andere fraaie dame aan de haak.

Oudere mannen vielen echter niet voor deze stereotypes, een verschil dat Levant toeschrijft aan volwassenheid. “Ze vragen zich niet meer af of ze wel mannelijk genoeg zijn en ze zijn er minder mee bezig. Daarom voelen ze ook niet zo de behoefte om dat te bewijzen.”

Lees ook:Hoogopgeleiden zuipen (te-)veel
Lees ook:‘Schat ik moet vanavond overwerken…’
Lees ook:Vrouwen verzamelen de flauwste smoezen van mannen op Twitter
Lees ook:Vrouw die bier drinkt is sexy én gezond
Lees ook:Taboe op verschillen man/vrouw en homo-/hetero in Nederland

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>