Vrouw die bier drinkt is sexy én gezond

woman-beerZe zouden het eigenlijk best vaker willen doen, maar vrouwen denken dat het drinken van bier door hun omgeving als niet charmant wordt gezien.

De vrouwen zitten vooral elkaar in de weg als het gaat om het bestellen van een biertje. Ze hebben negatieve associaties bij andere bierdrinkende vrouwen, zoals ‘niet vrouwelijk’ en ‘niet aantrekkelijk’.

Maar mannen ervaren dit helemaal niet zo, blijkt uit onderzoek. Zij vinden vrouwen die bier drinken juist ‘leuk’ en ‘relaxt’.

Maar dat is niet het enige: bier is ook nog eens goed voor de gezondheid van vrouwen……

Zo blijkt uit onderzoek door Harvard Medical School, die jarenlang  237.000 vrouwen volgden en ook hun drinkgewoontes noteerden. Het blijkt dat bier drinken vrouwen helpt bij de bestrijding van een vorm van Reumatoïde artritis (RA), een ziekte die veel meer bij vrouwen voorkomt dan bij mannen. Het zorgt voor het ontstaan gewrichtsontstekingen. RA is een auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem zich keert tegen het eigen lichaam.

Wie lange tijd gematigd alcohol gebruikt, het risico op het ontwikkelen van reumatoïde met 21% vermindert. Wekelijks 2 biertjes drinken had het beste effect, het risico daalde dan met maar liefst 31%. De reden waarom bier drinken helpt is nog niet bekend.

Eerder onderzoek bewees al dat bier drinken vrouwen ook helpt in hun gevecht tegen botontkalking als ze de menopauze voorbij zijn.

Lees ook:Bierdrinkende vrouwen zijn sexy
Lees ook:Vrouwen die bier drinken hebben sterkere botten
Lees ook:Een biertje is een sociaal smeermiddel
Lees ook:Bier-reclame met zwangere mannen
Lees ook:Korte cursus pis kijken (en snuiven)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>