‘Schat ik moet vanavond overwerken…’

‘Schatje, ik ben er vanavond niet met het eten. Ik werk over.’ Het lijkt een clichézin uit een toneelstuk van de 60′er jaren.

Maar ondanks dat vrouwen in de afgelopen halve eeuw bijna net zo actief deelnemen aan het arbeidsproces, zijn het toch vaker de heren die geen ’9 tot 5 mentaliteit’ bezitten……

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Mannen werken met 41% vaker over dan vrouwen met 32%. Dit verschil hangt samen met het feit dat mannen vaker voltijd werken. Van die laatste groep werkt 43% regelmatig over, tegenover 29% van de deeltijders.

Daarnaast maken overwerkende mannen meer extra uren dan vrouwen. Mannen werken per week gemiddeld 7 uur extra en vrouwen ruim 4,5 uur.

Ook dit verschil heeft te maken met het feit dat vrouwen vaker in deeltijd werken. Voltijders die overwerken, werken namelijk gemiddeld meer uren over dan deeltijders.

In 2010 werkten 2,3 miljoen Nederlanders regelmatig over. Werknemers in de informatie- en communicatiesector maken het vaakst extra uren. In de bouw wordt het minst overgewerkt.

Lees ook:Demograaf Jan Latten breekt lans voor drukke Nederlandse man
Lees ook:Vrouwen vaker thuis aan het fornuis dan mannen
Lees ook:Mannen brengen het meeste geld in ‘t laatje, vrouwen gaan over het uitgeven
Lees ook:Vrouw met werkeloze man thuis doet méér in het huishouden
Lees ook:Mannen die overwerken hebben de gezondste vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>