Als je het gevoel hebt dat ‘de tijd vliegt’ ben je niet happy

‘De tijd verstrijkt’ of ‘De tijd vliegt’. Dat is een heel verschil en het cliché wil ook dat naarmate we ouder worden, we het gevoel hebben dat de tijd sneller gaat.

Dat zou dan inhouden dat je met het klimmen der jaren ongelukkiger wordt. Want als je gelukkig bent, duurt elke seconde juist een eeuwigheid……..

Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit van Leuven in het tijdschrift Applied Cognitive Psychology.

Spanning en betrokkenheid zorgen ervoor dat de geheugenvorming wordt versterkt. Hierdoor lijkt een moment of activiteit veel langer geduurd te hebben dan in werkelijkheid: we kunnen veel meer details terughalen.

Bij het onderzoek waren 116 mensen tussen de 11 en 76 jaar betrokken. De deelnemers bezochten een kermis en vulden een vragenlijst in na afloop van een ritje in een attractie. Ze gaven hierbij aan hoe ze zich voelden na afloop van de rit en hoe lang ze dachten dat het geduurd had.

Een levendig en oplettend gevoel tijdens het ritje ging gepaard met een langere geschatte duur. Volgens de onderzoekers is het onderzoek de eerste in zijn soort.

Vervolgonderzoek kan wellicht nog meer informatie geven over tijdsinschatting tijdens verschillende gebeurtenissen en emoties.

Lees ook:Een empatische man: daar wordt een vrouw pas gelukkig van!
Lees ook:Geluk moet je niet zoeken, laat het jou vinden
Lees ook:Slaapkwaliteit kan relatie maken of kraken
Lees ook:Een warm bad voelt voor eenzame mensen als…….. een warm bad
Lees ook:Hogere positie op de werkvloer zorgt ervoor dat men beter tegen afwijzingen kan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>