Afgewezen in de liefde? Neem een hond of kat!

Huisdieren zijn gezond voor mensen die lichamelijke of psychische aandoeningen hebben.

Maar nu is bewezen dat het houden van honden, katten etc. voor iedereen beter is.

Mensen worden er gelukkiger door. En: een dier kan de leegte opvullen die mensen ervaren als zij zich afgewezen voelen in liefde of vriendschap………….

Een team Amerikaanse psychologen van de Miami University en St. Louis University ondervroegen 217 mensen, waarvan een deel met huisdier. Zij kregen o.a. vragen over hun welzijn en persoonlijkheid. Gemiddeld waren mensen met een huisdier gelukkiger en gezonder.

In een tweede test ondervroegen de wetenschappers 56 hondeneigenaren. Degenen die het idee hadden dat hun hond in een bepaalde sociale behoefte voorzag, voelden zich over het algemeen beter.

In het laatste experiment verzamelden ze 97 mensen die ze lieten schrijven over een gebeurtenis, waarbij ze zichzelf buitengesloten voelden. Vervolgens werd hen gevraagd te schrijven over hun favoriete huisdier, hun favoriete vriend of een tekening van een gebied maken.

De psychologen ontdekten dat schrijven over een huisdier mensen na afwijzing zeker zo’n goed gevoel gaf als schrijven over een goede vriend.

Volgens de onderzoekers bewijst hun studie dat huisdieren de gezondheid, het welzijn én het welbevinden van mensen goed doen. Ook wanneer er niet direct aanwijsbare problemen. zijn.

Lees ook:Einzelgängers emotioneel stukken intelligenter dan groepsdieren
Lees ook:Stabiele liefde maakt gelukkiger dan carrière of gezinsleven
Lees ook:Geluk moet je niet zoeken, laat het jou vinden
Lees ook:Een huisdier zorgt voor een stabieler leven
Lees ook:Je geliefde eruit of de katten? Die eerste dus……

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Afgewezen in de liefde? Neem een hond of kat!

  1. Pingback: De hond als ‘postillon d’amour’ | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>