Waarom liegen mensen zich kapot op het internet?

Amerikaans onderzoek illustreerde dat mensen online sneller liegen, en dat iedereen zich op de digitale snelweg weleens aan een leugen bezondigt.

Mensen nemen in e-mails en chatgesprekken veel vaker een loopje met de waarheid dan in gewone face-to-face gesprekken. En ook onze facebook-profielen stellen ons beter voor dan wie we echt zijn.

Op datingsites liegen vrouwen het meest over hun leeftijd, mannen over hun inkomen, en over het gewicht is bijna niemand eerlijk. Toch is dat bij het online daten geen goed idee. Want wanneer je op het internet echt de liefde zoekt, komt de waarheid uiteindelijk toch aan het licht en is een goede start alvast verknald.

Maar waarom liegen mensen veel sneller online dan in het echte leven? Dat onderzoekt de Britse online ster Emily Hartridge. Mooi van nature, en toch geeft ze toe enkel haar betere ik op het net te zetten.

In plaats van Facebook zou je het beter ‘fakebook’ noemen, stelt ze al snel vast. Het lijkt onschuldig, maar al dat liegen verbergt ook de donkere kant van het internet.

‘Koppen XL’, maandag 7 september 2015, 21.30 uur op de Vlaamse zender Eén.

Lees ook:Online zijn mensen nog ergere leugenaars dan in het echte leven
Lees ook:Heren, dit is waarom u nog geen leuke vriendin heeft
Lees ook:Hij vindt haar wel te dik voor die broek, maar houdt z’n kaken op elkaar
Lees ook:On-line worden mensen sneller vrienden
Lees ook:10 redenen waarom je als vrouw beter een hond kunt nemen dan een man

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>