Wie zijn billen brandt…

Eén van de grootste struikelblokken in een relatie is toch wel het niet willen accepteren van de fouten die je maakt.

Iedereen maakt fouten, iedereen denkt wel eens: oeps, dat had ik niet moeten doen of zeggen en iedereen maakt wel eens een inschattingsfout. Daar zijn we mensen voor en van fouten leren we toch?
Tenminste, dat is wel de bedoeling. Want wat gebeurt er als je niet leert van je fouten? Juist, dan maak je keer op keer diezelfde fout en dat is dom en zonde van je tijd. Leren van je fouten begint bij het accepteren en toegeven ervan. De simpelste manier om iemand om vergeving te vragen is aan te geven dat je snapt wat je iemand hebt aangedaan met je stomme acties of je domme woorden. Dat je snapt dat je iemand pijn hebt gedaan en dat je je daardoor klote voelt. Dat heeft met empathie te maken, en met zelfinzicht. Twee vliegen in één klap.

Als je je fouten niet toegeeft, als je koppig blijft volhouden dat wat jij hebt gedaan goed is, dat wat jij de ander hebt aangedaan volledig terecht is, dan is de kans groot dat je jezelf voor lange tijd moet verschuilen omdat de schaamte toch wel aanwezig is. Dan word je een kluizenaar van je eigen daden. Probeer dan nog maar eens een normaal leven te leiden als je constant verstoppertje moet spelen. Niemand zal je vinden.

Lees ook:Het ‘halo-effect’ onstaat reeds bij het hallo zeggen
Lees ook:Hij komt, hij komt: de prins op ‘t witte paard!
Lees ook:Scheiden of blijven?
Lees ook:10 voorwaarden om verliefd te worden
Lees ook:Deze 7 types kunnen zich wel ‘vrienden’ van je noemen, maar zijn het niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>