Scheiden of blijven?

“Scheiden of blijven”, zo heet het boek van Mira Kirshenbaum. Een belangrijke vraag, want het blijkt dat 1 op de 5 mensen over deze vraag nadenkt. In dit boek stelt zij een paar cruciale vragen en aan de hand daarvan is het scheiden of blijven………………

Het klinkt simpel, maar iedereen weet dat dat natuurlijk niet zo is. Zij stelt vragen over je seksleven, hoe goed is die? Is het nog eigenlijk wel de moeite waard? Welke fouten kun je je partner vergeven en welke niet? Slaat je partner je? Heb je het gevoel dat je partner jou begrijpt?

Een belangrijke vraag die zij stelt is: wat krijg je als je weggaat? Is dat beter of slechter? Want uiteindelijk is dat toch wat mensen tegenhoudt om een relatie te beeïndigen? Het ongewisse, het ongewenste avontuur, het niet weten waar je aan toe bent, een tijd van onzekerheden? Misschien wel spijt dat je bent vertrokken. En als je kinderen hebt: ik doe het voor de kinderen, ik blijf voor de kinderen.

Toch, de twijfel is er niet voor niets. Twijfel kan jaren voortduren. Twijfel nestelt in je geest en hart en na een poosje denk je dat het bij je relatie hoort. Dat het normaal is dat je twijfelt en dat het normaal is dat je elke keer weer op indringende wijze de goede dingen in jullie relatie benadrukt, herinnert en naar voren brengt. Dat je elke keer weer de goede karaktertrekken, de leuke dingetjes van hem of haar voor je haalt en denkt: zie je wel, zo iemand vind ik nooit weer. Echter, twijfel is er nog, verstopt in je onderbewuste. Maar, zoals Mira Kirshenbaum concludeert: als je besluit te blijven, zal je door dit boek het waardevolle in je relatie ontdekken, en als je besluit weg te gaan, dan zal het duidelijk worden waarom en dan geef je twee mensen hun vrijheid terug. Twijfel niet meer.

Lees ook:Soms is bij elkaar blijven voor de kinderen helemaal niet zo gek!
Lees ook:Eerste zoen is doorslaggevend voor relatie
Lees ook:Scheiden we te snel?
Lees ook:Hoe weet ik of jij de ware bent?
Lees ook:EX-Magazine: over de kunst van het echt scheiden

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Scheiden of blijven?

 1. Jan-Willem de Bruin

  Er is maar een kans om dat te regelen en vast te leggen in een convenant en dat vergt een goede voorbereiding vooraf en betrokken deskundige begeleiding.
  Helaas laat dit, ook bij echtscheidingsbemiddelaars, nog al eens te wensen over en dat is treurig. Dat ontneemt mensen de kans op een nieuwe menswaardige toekomst.
  Wij van http://www.scheidenmoetbeter.nl vinden dat, dat anders moet, daarom verzamelen wij reacties van mensen die niet net genoeg hadden na de scheiding, en de redenen waarom niet.
  Gelieve eventuele vragen/reacties te mailen naar [email protected]

    /   Reply  / 
 2. erwin

  Het huwelijk is een heilig overeenkomst waar mensen vaak te ligt over denken, mijn mening is dat wanneer je voor iemand gekozen hebt je voor die persoon moet gaan in het artikel op deze site zie je dat Nederlanders er heel makkelijk over denken http://scheidenofblijven.com/berichten/nederlanders-scheiden-te-makkelijk/ Probeer gewoon alles uit je relatie te halen en gaa niet voor een snelle makkelijke weg die vaak niet makkelijk is

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>