Deze 7 types kunnen zich wel ‘vrienden’ van je noemen, maar zijn het niet

Na het woord ‘liefde’ lijkt het woord ‘vriend’ het meest misbruikt.

Als je iemand 1x gezien en gesproken hebt, moet je afscheid nemen met een Brabantse drieklapper en ben je zogezegd een vriend.

Om nog maar te zwijgen over de Facebook-cultuur. Vrienden hebben die je nog nooit gezien hebt………..

In je geluk en eigenwaarde zou je niet afhankelijk moeten zijn van anderen. Maar relaties met vrienden en partners hebben invloed op hoe je je voelt. Kosten ze energie of krijg je energie van elkaar?

Deze 7 types zijn bepaald ongezond voor je volgens Marc & Angel:

1. Mensen die zeggen dat je niet voldoet. Het is zo makkelijk om iemands dromen te vermorzelen. De verkeerden zijn zij die onzorgvuldig omgaan met jouw ambities en die geen steun bieden. Weg ermee!

2. Mensen die niet accepteren wie jij bent. Iedereen heeft wel iets geks, maar dat maakt mensen juist zo interessant. Als je je steeds anders moet voordoen dan wie je echt bent, word je doodmoe. Joep, doei, de mazzel!

3. Mensen die je alleen respecteren als je net zo leeft als zij. Echte vrienden gaan voor een compromis bij een conflict of hoeven het niet altijd eens te zijn met elkaar. Ze geven ook, in plaats van alleen maar te nemen. Toedeloe zeggen!

4. Mensen die zwelgen in negativiteit. Het is lastig om zelf positief te blijven als je omringd bent door negatieve mensen. Je kunt zo zogenaamde ‘vriend’ erop wijzen, maar als het alleen maar negatieve aandacht trekkerij blijft, moet je de wegwezer maken!

5. Mensen die jouw problemen gaan oplossen op hun manier. Je hebt meer aan mensen die ze samen met jou proberen te tackelen. Die eersten zijn narcisten en denken dat alleen hun ideeën OK zijn. Vermoeiend en hoog tijd om vaarwel te zeggen!

6. Mensen die er altijd weer in slagen om jou je leleijk c.q. onmodieus c.q. onaantrekkelijk te laten voelen.  Natuurlijk laat de media ons het zogenaamde ‘ideale plaatje’ van mannen en vrouwen meerdere keren per dag zien, maar je bent bepaald niet verplicht om je daaraan te confomeren. Ajuus!

7. Mensen die er nooit zijn als jij ze eens nodig hebt. Jij staat voor hen klaar, maar op de moeilijkste momenten bij jou zijn zij opeens druk met hele andere zaken. Uitzwaaien en niet meer terugkomen!

‘In tijden van nood leer je je vrienden kennen’.

Lees ook:Huwelijk is voor volwassenen
Lees ook:Zeg hem of haar dat je uit die verdomde ‘friendzone’ wilt en doe het!
Lees ook:Hij gedraagt zich als een idioot
Lees ook:Echte vrienden (2)
Lees ook:5 types van wie je nimmer relatie-advies moet aannemen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>