Gevoel voor humor aantrekkelijker voor vrouwen dan voor mannen

humor-1Mannen met een goed gevoel voor humor zijn een aantrekkelijk kandidaat voor een relatie. Humor is namelijk een signaal van intelligentie.

Het is zelfs zo dat als vrouwen niet gelachen hebben met de man in kwestie dat er dan ook niet aan seks gedaan wordt.

Gevoel voor humor van een vrouw wordt door mannen niet in verband gebracht met haar intelligentie.

Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Kansas.

Volgens de theorie van Darwin over de seksuele selectie, investeren vrouwen meer tijd, energie en een groot deel van hun lichaam in het baren en grootbrengen van kinderen. Daarom zijn ze ook kieskeuriger wanneer ze een partner kiezen.

Vrouwen willen graag een partner die alle kansen heeft om het te maken in het leven, en dus intelligent is. Om die reden zijn vrouwen dan ook bijzonder gevoelig voor het spotten van indicatoren die op intelligentie duiden, waaronder dus ook humor.

Weten we gelijk waarom al die lelijke cabaretiers altijd zulke leuke vrouwen hebben!

Gevoel voor humor bij een vrouw is voor mannen geen extra reden om gevoelens voor haar te ontwikkelen. Wanneer een vrouw grappig is, is dat voor hen een mooie aanvulling op het totaalpakket, maar ook niet meer dan dat. Sympathie en vriendelijkheid zijn wel belangrijk voor de heren.

Volgens communicatieonderzoeker Jeffrey Hall zien vrouwen humor bij een man als teken dat een eventuele relatie met de man in kwestie niet snel gaat vervelen. “Als je iemand ontmoet waar je mee kunt lachen, kan dit betekenen dat dit een leuke relatie kan zijn met veel lol”, aldus Hall uit aan Daily Mail.

Eerder onderzoek gaf reeds aan dat mannen in eerste instantie vallen voor vrolijke vrouwen, terwijl vrouwen over het algemeen vaker vielen voor wat meer afstandelijke types, die desondanks wel toonden gevoel voor humor te hebben.

Lees ook:Helft mannen vindt een te dik geworden vriendin reden om het uit te maken
Lees ook:De wetenschap achter verliefd worden
Lees ook:Tinder is een succes, omdat wij mensen niet kunnen flirten
Lees ook:De ideale man: gezond, geld, grappig en goede dans- en sexmoves
Lees ook:Speciale datingservice voor slimme singles

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>