De wetenschap achter verliefd worden

1. Humor.
Beide geslachten voelen zich aangetrokken tot mensen met een ‘goed gevoel voor humor’.

Met andere woorden: vrouwen houden van mannen die hen doen lachen en mannen houden van vrouwen die om hun grapjes lachen.

Onderzoek toont bovendien aan dat humor verband houdt met intelligentie, wat ook weer met een correlatie heeft met succes in de liefde.

2. Interesse tonen.
Dr. Arthur Aron sprak met tal van koppels over de dynamiek in hun relatie en kwam tot de conclusie dat 90% de ontdekking dat die ander in hen geïnteresseerd bleek heel belangrijk was. De beste manier om ‘hard to get’ te spelen is overigens door duidelijk te maken dat je lastig te veroveren bent, maar wel erg enthousiast bent over degene die je leuk vindt.

3. Intense gesprekken.
Emotionele en persoonlijke informatie uitwisselen smeedt een sterk gevoel van verbondenheid, blijkt uit onderzoek van Dr. Aron. Het is zelfs zo effectief dat een dergelijk intens gesprek van slechts 45 minuten een intiemere band smeedt dan een jarenlange vriendschap. Subtiel is het credo: lichtjes elkaars onderarm even aanraken is voldoende voor lichamelijk contact.

4. Persoonlijkheid.
Wie prettig is in de omgang en karakter toont, zal kwalitatief betere relaties hebben en tevens een betere vader of moeder zijn. De tegenovergestelde persoonlijkheidskenmerken garanderen dan weer meer seks.

5. Leuke dingen doen.
Mensen worden niet gewoon verliefd op elkaar. Ze worden verliefd op het gevoel dat ze hebben wanneer ze samen zijn. Het is daarom belangrijk om gevoelens van spanning, plezier en opwinding te creëren, zodat de ander die met jou associëert.

Lees ook:Gevoel voor humor aantrekkelijker voor vrouwen dan voor mannen
Lees ook:De nieuwe man: een buikje en gevoel voor humor
Lees ook:Deze 10 kenmerken maken een ‘zeer aantrekkelijke man’
Lees ook:Laat me niet lachen: singles zoeken ha, hi, he, humor!
Lees ook:Na de roze wolk: hoe blijf je samen gelukkig?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>