Hybristofilie: Victoria is verliefd op massamoordenaar Anders Breivik

women-kill-211x3004 jaar na zijn bloedige wandaden op het eiland Utøya krijgt massamoordernaar Anders Breivik nog altijd (liefdes)brieven en huwelijksaanzoeken.

In totaal zijn het er elk jaar zo’n 800.

“Ik kan echt niet zonder hem leven”, aldus ene Victoria. De Zweedse is tot over haar oren verliefd op de man die 77 onschuldige slachtoffers maakte en in Oslo een gevangenisstraf van 21 jaar uitzit.

Victoria is een 20′ster die lijdt aan hybristofilie. Ze heeft het dan ook steevast over haar ‘Liefste Anders’.

Ze heeft het niet zo op het gevangenisregime waaraan haar grote liefde onderworpen is en noemt de isolatie waarin Breivik verkeert, ‘een marteling’. “Hij bevindt zich in een kwetsbare situatie en daarom hou ik nu nog meer van hem.”

De werkloze Zweedse, die met gezondheidsproblemen kampt en werkloos is, heeft intussen al 150 brieven geschreven naar Breivik. En het bleef niet bij brieven alleen, zo stuurde ze hem ook cadeautjes waaronder een donkerblauwe das die hij droeg tijdens zijn proces in Oslo. Zelf heeft ze twee brieven van hem gekregen. En daar is ze best trots op. De andere brieven die hij stuurde, kwamen de gevangenis niet uit. Alles wat Breivik wil versturen, wordt eerst nagelezen door cipiers.

Ondanks herhaaldelijke aanvragen heeft ze hem nog niet mogen bezoeken. En dat zal ook niet gebeuren. Toch heeft ze naar eigen zeggen een sterke band met de Noor die ze omschrijft als ‘een oude vriend’ en een ‘beschermende broer voor haar’.

Victoria vindt Anders ook ‘heel aantrekkelijk’ en koestert gevoelens voor hem. Ze leerde hem al voor de aanslagen in Oslo kennen. Dat gebeurde in 2007 tijdens het gamen. 2 jaar later verbrak Breivik het contact om zich voor te bereiden op zijn misdaad. Maar begin 2012 herstelde Breivik het contact met haar. Anders was intussen de meest gehate inwoner van Noorwegen geworden.

Het fenomeen waarbij meestal vrouwen verliefd worden op zware misdadigers wordt door criminologen omschreven als ‘hybristofilie’.

Journaliste Sheila Isenberg verdiepte zich erin. Ze interviewde er 30 voor ‘Vrouwen die houden van moordenaars’ en volgens haar zijn zij vaak het slachtoffer geweest van seksueel misbruik.

“Deze vrouwen zien het als een gelegenheid om controle en macht uit te oefenen. De mannen die opgesloten zitten achter tralies hebben die immers niet meer over hun leven. En dat spreekt hen aan, omdat ze in het verleden onderworpen werden door hun misbruikende vader of andere mannen”, aldus Isenberg.

Lees ook:Moet vader van Anders Breivik zich schuldig voelen?
Lees ook:Noorse massakiller Anders Breivik ontvangt liefdesbrieven
Lees ook:David Beckham versierde zijn Victoria in een klein, wit zwembroekje
Lees ook:Lelijke mannen met een mooie vrouw: het is een format!
Lees ook:Vrouwen vinden gestoorde Batman-killer ‘een lekker ding’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>