Door dik en dun van elkaar houden: anorexia-meisje trouwt fastfood-verslaafde

dieselfailDe 24-jarige Amerikaanse Lizzie Elsburg was helemaal niet op zoek naar een partner.

Ze had wel wat anders aan haar hoofd, toen ze werd opgenomen in een kliniek om haar eetstoornis te laten behandelen. De anorexia-patiënte woog toen 41 kg.

Daar verbleef ook de 28-jarige Chris Glasgow. Hij kampte met zogenaamde ‘morbide obesitas’ en vocht tegen een verslaving aan junkfood.

De twee begonnen iets voor elkaar te voelen tijdens de maaltijden, ondanks hun tegengestelde kwalen, figuren en eetgewoontes……..

Zij moest haar bord volscheppen, voor haar opname at ze slechts 100 calorieën per dag. Chris mocht alleen muesli, salades en een klein bord warm eten.

Lizzie weegt inmiddels een gezonde 57 kilogram: “Eerst was ik bang voor Chris, ik begreep niet hoe iemand zo dik kan worden. Maar toen leerde ik de persoon aan de binnenkant kennen en ik ontdekte dat we met dezelfde problemen worstelen. Ik gebruik eten door het volledig te schrappen, hij door teveel te nemen.”

Beiden wilden hun stoornis overwinnen en er ontstond een band tussen hen tijdens de therapiesessies, waar ze leerden gezonder om te gaan met voedsel. Na een maand waren ‘de dunne en de dikke’ al verloofd.

“Toen ik van een vriend hoorde dat Lizze mij zag zitten, was ik in shock. Ik dacht dat geen enkel meisje mij aantrekkelijk kon vinden. In het verleden zou ik haar nooit hebben versierd, omdat ik dacht ze me zou uitlachen”, aldus Chris.

Toch zegt ze dat hij moet blijven opletten. “Als hij weer in zijn oude gewoonten vervalt en niet afvalt, dan trouw ik niet met hem. Ik zou dan zowel lichamelijk als mentaal niet met hem samen kunnen zijn.”

Lees ook:Bruid duwt tijdens de honeymoon echtgenoot in klif
Lees ook:Hekel aan joggen? Ga samen uit dansen!
Lees ook:Man sleept ex-vrouw voor de rechter vanwege ‘lelijke kinderen’
Lees ook:Mannen willen bloed eten
Lees ook:Vrouwen die samen eten apen elkaar na

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>