Echte vrienden (2)

Vriendschappen kunnen veel tijd en energie vergen. Naast je werk, gezin, relatie en familie, vragen vrienden, sportmaatjes, clubleden en oude kennissen al je aandacht op.

Vooral voor mensen die aardig gevonden willen worden, die het moeilijk vinden om ‘nee’ te zeggen en een goede verdeling willen maken tussen echte vrienden en wat vage omstanders, volgt hieronder een greep uit een paar tips van simplify your life………..

Mocht je iemand zijn die zich optrekt aan veel vrienden en constant mensen om zich heen wil, die niet alleen kan zijn en drukte opzoekt, surf dan nu weg. Onderstaande tips zouden je wel eens hartkloppingen kunnen bezorgen. Heb je echter behoefte om een duidelijke schifting aan te brengen in je sociale leven en netwerk, wil je gewoon wel eens rust? Lees dan gerust verder.

- Wees selectief, schoon je netwerk op. Vraag je af of iemand al je energie uit je zuigt, of dat je juist energie krijgt van iemand. Een echte vriendschap voldoet aan de volgende zeven voorwaarden: vertrouwen, inlevingsvermogen, eerlijkheid, vertrouwelijkheid, ontbreken van rivaliteit, acceptatie en het accepteren van grenzen.

- Gewoon een tijdje met niemand contact opnemen. Dan kom je er vanzelf achter wie de moeite neemt wel contact met jou op te nemen.

- Heb je veel vrienden en familie, dan kom je om in de verjaardagen en dat kost tevens geld. Aan de andere kant komen al die mensen ook weer op jouw verjaardag. Heb je in beiden zin? Nee, je wilt niet altijd naar een verjaardag en je hebt niet altijd zin je eigen verjaardag te vieren. Je kunt er voor kiezen je eigen verjaardag een keer over te slaan of een duidelijke tijd aan te geven, bijvoorbeeld: ik vier het tussen 4 en 6 in de kroeg. Kies voor jezelf de verjaardagen uit die je meer waard zijn en volsta voor de anderen met een smsje, kaartje of belletje.

- Durf ‘nee’ te zeggen. Een goede vriendschap kan daar tegen. Zo niet, dan was het niet eens de moeite waard.

Lees ook:Echte vrienden (1)
Lees ook:Vrienden met je ex?
Lees ook:Met een echte vriend deel je lief, leed en lottowinst
Lees ook:‘Ontvrienden’ op Facebook doen we om andere redenen dan in de echte wereld
Lees ook:Deze 7 types kunnen zich wel ‘vrienden’ van je noemen, maar zijn het niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>