Digitale vrienden bestaan niet!

vriendschapOp sociale netwerksites ben je natuurlijk helemaal de bink met 1500 vrienden.

Nu kun je al een vraagteken zetten bij het begrip ‘vrienden’ in de wereld van cyber, maar ook de wetenschap komt nu met bewijs dat het menselijk brein qua contacten zo zijn begrenzingen heeft.

Mensen kunnen maximaal 150 vriendschappen onderhouden. Onze hersenen hebben niet de capaciteit om met meer mensen interactie te hebben.

Dit blijkt uit een onderzoek van Oxford University.

Voor deze studie werd gekeken naar hoe vriendschappen in het verre verleden werden gevormd, maar ook hoe deze op sociale netwerksites worden onderhouden.

Het bleek dat mensen met 1500 digivrienden, maar echt contact hadden met 150 van hen. En dat bleken nou net de mensen te zijn met wie ze in het dagelijks leven ook al contact hebben.

Hoe sociaal mensen ook zijn, het deel in onze hersenen waar onze actieve gedachten worden opgeslagen, beperkt het sociaal contact.

Volgens de onderzoekers zijn vrienden, mensen waar je om geeft, die je minstens 1x per jaar ziet en waarvan je weet hoe de relatie van die vriend is ten opzichte van je andere vrienden.

Lees ook:Echte vrienden (1)
Lees ook:Hoeveel vrienden trekken we?
Lees ook:Een handvol vrienden is een enorme rijkdom
Lees ook:Op 21-jarige leeftijd hebben we de meeste vrienden
Lees ook:Vrouwen prefereren virtuele vriendinnen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Digitale vrienden bestaan niet!

  1. Edwin

    Ik denk dat je gelijk hebt. Echter, net zoals je via het net ook geen auto koopt, kun je je er wel oriënteren. Ik ben eigenaar van http://www.fellas.nl. Via deze website leg je contacten via het web, althans, je meld je aan voor activiteiten, en ontmoet de mensen in het echt op een activiteit.

    Dus… het ligt iets genuanceerder dan je in je blog schrijft!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: 1 op de 5 scheidingen veroorzaakt door online-overspel | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>