Hoe de superrijken daten

De Belgische Inga Verbeeck was tot 2 jaar terug CEO van het Antwerpse staalhandelbedrijf Prodac.

Nu staat ze aan het hoofd van de Europese afdeling van Berkeley International, een datingagentschap voor superrijken……..

De Financial Times interviewde de Antwerpse, waarover Express.be bericht.

Berkeley was oorspronkelijk een Brits bedrijf met slechts een paar honderd leden, maar de laatste jaren zijn de activiteiten fors uitgebreid. De komende 3 jaar moet het huidige ledenbestand tot 10.000 worden verdrievoudigd, terwijl Berkeley ook een aparte dienst voor homo’s en lesbiennes wil gaan aanbieden en zelfs aan huwelijksbegeleiding wil gaan doen.

Hoewel een lidmaatschap van Berkeley International tussen de 10.000 en 50.000 euro per jaar kost, hebben steeds meer eenzame rijken dat er graag voor over. Berkeley International heeft kantoren in Brussel, Parijs en Milaan en zal er ook dit jaar nog openen in Genève, Amsterdam en Kopenhagen. Het bedrijf hoopt ook zijn enige Amerikaanse vestiging uit te breiden.

“Een datingagentschap is erg aantrekkelijk voor internationale zakenlui die veel reizen, ongelooflijk hard werken en weinig tijd hebben om mensen te ontmoeten,” zegt Verbeeck.

Het lidgeld wordt duurder naarmate je meer mensen uit een andere omgeving wil ontmoeten. Foto’s of individuele details worden nooit online gezet. Discretie is dan ook het paswoord bij Berkeley International. Nieuwe leden worden persoonlijk geïnterviewd en gescreend, wat een paar weken in beslag kan nemen. Vervolgens worden ze aan potentiële partners voorgesteld en indien er interesse is kunnen ontmoetingen geregeld worden.

60% van de klanten zijn vrouwen, ongeveer hetzelfde percentage is gescheiden. De meeste leden zijn ondernemers, mensen uit de financiële wereld, topmanagers, advocaten en dokters, maar de ledenlijst bevat ook ‘high-profiles’, zoals acteurs en atleten.

Volgens Verbeeck zijn vrouwen voornamelijk op zoek naar ‘een man die sterk is en brood op de plank brengt, en liefst Prada-schoenen en Gucci-pakken draagt. Mannen worden dan weer makkelijk geïntimideerd door vrouwen die meer geld verdienen dan ze zelf doen. Ze willen een mooie vrouw, die jonger is, hoogopgeleid en intelligent.’

Was het niet de Amerikaans- Hongaarse actrice Zsa Zsa Gabor, die negen maal huwde en bekend stond omwille van haar saillante oneliners, die ooit zei: ‘Ik wil een man die lief, knap en begrijpend is. Of is dat te veel gevraagd van een miljonair?’

Lees ook:Daten met 6 nullen op je bankrekening
Lees ook:Exclusieve matchmaker IVY bemiddelt nu ook voor single 20′ers (die de lat hoog leggen)
Lees ook:Hoe raakt een topondernemer aan de vrouw?
Lees ook:Match.com gaat leden checken op seksdelicten
Lees ook:Tinder nadert de 8 miljardste match

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>