Een liefje selecteren via Marktplaats

MarktplaatsmeisjeWe schreven bij relatie.blog recent nog over een succesvolle liefdesmatch via Marktplaats.

In het boek ‘Het Marktplaatsmeisje’ speurt Anna speurt naar interieurs die op het hare lijken, in de hoop een man te vinden die bij haar past.

Sinds ze op zichzelf woont in Amsterdam is haar leven stabiel: een leuk flatje, 2x per week naar de sportschool en een baan waar ze naar hartenlust structuur in de bedrijfsvoering probeert aan te brengen.

Kroon op haar werk(vloer) is het vaatwasschema……

Anna wil geen mannen meer in haar leven die de boel overhoop kunnen halen, daarom verricht ze op internet grondig voorwerk of maakt ze aan de hand van de inhoud van boodschappenkarretjes in de supermarkt een profielschets.

Door haar theorie dat ze via Marktplaats een gelijkgestemde kan vinden, komt ze in contact met wonderlijke types. Maar is liefde wel te vinden met een theorie? Het Marktplaatsmeisje begint als een herkenbaar verhaal over de beperkingen van sociale media, maar verandert langzaam in een donker sprookje over vertrouwen en intimiteit.

Carlijn Vis is naast schrijfster ook journaliste. In dit moderne en makkelijk lezende boek laat ze op een humoristische wijze zien hoe de wereld van tegenwoordig zich steeds meer lijkt af te spelen op het internet. Niet meer in de kroeg kom je een partner tegen, maar via allerlei social media, met het risico dat je de boel kapot ‘gegoocheld’.

Lees ook:Scheldpartijen, seksuele toespelingen en leugens maken deel uit van internet daten
Lees ook:‘Heilige Anna, help mij aan een man en een kind!’
Lees ook:Sociale media maken net zoveel relaties als ze kraken
Lees ook:Facebookers & Twitteraars zijn de kuddeschapen van de maatschappij
Lees ook:Ex-prostituees moeilijk aan de man

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>