Mooi zijn maakt nog niet gelukkig in de liefde

beautiful-people

“Ik was te knap voor mijn partner, daarom ben ik vreemdgegaan.” Deze opmerkelijke uitspraak kwam van auteur en milieuactiviste Julia Stephenson in een artikel voor de Daily Mail. Het kwam haar op veel kritiek en woedende reacties te staan.

“Schoonheid is een geschenk waar een handleiding bij hoort”, aldus Stephenson. “Het klinkt leuk binnen het kader van relaties, maar onderschat het niet. Ik kan het weten. Noem me gerust onbescheiden of zelfs ijdel, maar in mijn jeugd zag ik er goed uit. Als ik niet die looks had gehad, zou ik nog altijd getrouwd zijn met de man die ik lief heb. Dat ik er veel beter uitzie dan hij heeft ons uiteindelijk de das omgedaan. Mijn arme ex kon niet verdragen dat hij in mijn schaduw leefde, hij voelde zich constant jaloers en onzeker.”

Opvallend genoeg valt de wetenschap haar nu bij. Uit onderzoek van Harvard University blijkt dat aantrekkelijke mensen kortere relaties hebben en vaker scheiden.

Een groep onderzoekers onder leiding van sociaal psycholoog Christine Ma-Kellams voerde een viertal experimenten uit. Zo beoordeelden 2 vrouwelijke programmeurs oude jaarboekfoto’s van mannen. Later werden die vergeleken met hun burgerlijke staat. De gescheiden mannen werden als knapper beoordeeld dan degenen die getrouwd waren.

Ook uit andere experimenten kwamen dergelijke uitkomsten. Zo bleken mensen die zichzelf aantrekkelijk vonden en een relatie hadden sneller geneigd om naar anderen te kijken. Naar mate de relatie langer duurde, hadden ze ook steeds méér aandacht voor anderen. Bij mensen die zichzelf als onaantrekkelijk beoordeelden was juist het omgekeerde het geval.

De psychologen concluderen dat knappe mensen zich sneller aangetrokken voelen tot anderen en vaker vreemdgaan, waardoor het risico op scheiding groter is.

Illustratie boven: datingsite BeautifulPeople.com

Lees ook:Sociale media geven dezelfde bevrediging als eten, seks en geld
Lees ook:Linkse stemmers zijn lelijker dan rechtse stemmers
Lees ook:Focussen op elkaars uiterlijk is de moord voor een relatie
Lees ook:Een asociale houding kan levensreddend zijn
Lees ook:Een jongere partner maakt zeker gelukkig, maar het duurt maar even

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>