Linkse stemmers zijn lelijker dan rechtse stemmers

Mooie mensen (of mooi gemaakte) hebben op alle fronten streepjes voor. Ze verdienen over het algemeen meer, zijn populairder en hun knappe voorkomen zorgt zelfs voor lagere (gevangenis)straffen. Ook heeft het effect op de politieke voorkeur. Rechtse stemmers zijn over het algemeen mooier dan linkse stemmers.

Zo blijkt uit onderzoek van diverse internationale universiteiten, waarover is gepubliceerd in Journal of Public Economics.

In een reeks experimenten beoordeelden deelnemers rechtse politici als mooier en gold ook andersom dat ze correct inschatten dat de knapste politici vaker een rechtse signatuur hadden. De wetenschappers concludeerden dat rechtse politici in Europa, de VS en Australië knapper zijn dan linkse politici.

Er is een simpele verklaring voor. Talrijke studies toonden aan dat schoonheid wint en dat mooie mensen rijker zijn en minder voorstander van gelijkere inkomensverdelingen. Dus zullen ze sneller rechts georiënteerd zijn. Een andere verklaring is dat knappe mensen vaak beter behandeld worden en wereld dus als rechtvaardiger ervaren.

Eerder onderzoek toonde reeds aan dat ook rechtse politici fraaiere trekken hebben dan hun linkse tegenstrevers.

Lees ook:Rechtse politici zijn knapper dan linkse
Lees ook:Aantrekkelijke mensen zijn succesvoller, rijker én gelukkiger
Lees ook:Mooie vrouwen zijn vaak niet zo fraai van binnen
Lees ook:Waarom té mooie vrouwen bij sollicitaties geweerd worden
Lees ook:Mannen met spierballen stemmen op Mark Rutte

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>