Gescheiden én samenwonen: zo kan het wel!

‘On speaking terms zijn met je ex’. Je moet wel, zeker als je kinderen hebt. En ook al geloven sommigen er niet in: er zijn zeker exen die elkaar alle goeds gunnen en bijvoorbeeld nog steeds als gezin op vakantie gaan.

Voor de echtscheidingen 3.0 bedachten architecten een concepthuis voor gescheiden stellen die nog een stapje verder durven. Met het ‘Prenuptial Housing’ zouden de 35.000 echtparen in Nederland die jaarlijks uit elkaar gaan nog steeds op civiele wijze kunnen samenwonen.

In dit huis hoeven stellen zich niet meer op glad ijs te bevinden, maar kunnen zij samen op het water (over)leven. Op de vaak uitgesproken zin “Ik heb ruimte nodig” heeft het huis ook een oplossing: de units kunnen op ontkoppelen en alleen verder drijven.

Bedenker Omar Kbiri: “Met het oplopende aantal scheidingen per jaar wordt ons idee voor ‘Prenuptial Housing’ ~helaas~ steeds relevanter. Ik vind het vooral mooi dat we er hiermee voor zorgen dat de thuisbasis stabiel blijft in alle hectiek rondom een scheiding. Je hoeft namelijk niet ook nog eens te verhuizen.”

Vincent Ringoir, een van de ontwerpers van Studio OBA: “Zoals we het bedacht hebben, beweegt de woning mee met de relatie: als het goed gaat vormt het 1 geheel en als de stellen uit elkaar drijven, drijft het huis letterlijk ook uit elkaar. En hoe mooi zou het zijn als bij het ontstaan van een nieuwe relatie twee onderdelen weer in elkaar kunnen schuiven om een nieuw geheel te vormen?”

Lees ook:Gezamelijke liefde (of -haat) voor voetbal is goed voor de relatie
Lees ook:Een vrouw is op haar hoogtepunt bij 28 jaar
Lees ook:Er ligt vanwege de crisis een zware hypotheek op huizen én relaties
Lees ook:Net als in de film: trouwen in je eigen huis of tuin
Lees ook:Van scheiden wordt eigenlijk niemand gelukkig.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>