Gezamelijke liefde (of -haat) voor voetbal is goed voor de relatie

Voetbal is wel een gekte die heel extreem boven komt drijven op z’n tijd. Bij de echte fanatici zelfs wekelijks.

Ik als voetbal-nitwit moet er dan ook niet aan denken met iemand het huis te delen die bijna in de buis kruipt bij belangrijke wedstrijden.

Mijns inziens kunnen voetballiefhebbers het beste maar met elkaar huwen; hetzelfde geldt natuurlijk voor de voetbalhaters…..

Dat is ook zo ongeveer de uitkomt van een Britse enquête van INDESIT: zowel mannen als vrouwen denken dat er minder ruzies zouden zijn in huis wanneer vrouwlief meer over voetbal zou weten.

64% van de mannen denkt dat ze meer tijd met hun vriendin zouden doorbrengen als zij voetbal ook leuk zou vinden. En ook 1 op de 3 vrouwen gelooft dat meer kennis over het spel zou zorgen voor meer qualitytime met manlief.

Een kwart van de heren zou ook veel minder ruzie maken met hun vriendin, wanneer zij meer van voetbal begreep. De helft van de vrouwen wil dan ook best graag meer over de sport weten, maar slechts 17% slaagt daar ook daadwerkelijk in.

Hetzelfde aantal geeft toe dat ze zich vaak buitengesloten voelen, omdat ze niets van voetbal begrijpen. 62% van de mannen beweert zelfs dat ze hun vriendin of vrouw vaker zouden zouden meenemen naar feestjes met, als ze over voetbal zou kunnen meepraten.

Opvallend is verder dat de helft van de ondervraagde mannen zegt dat ze meer zouden helpen in het huishouden wanneer hun vrouw minder zou zeuren over zijn voetbalobsessie.

Woordvoerder Piero Pracchi van het huishoudelijke apparatenbedrijf dat de enquête hield vat het wat gechargeerd samen: “In plaats van oorzaak van ruzies, kan voetbal dus juist de sleutel tot een optimale relatie zijn.”

Lees ook:Geen enkele man geeft zijn vrouw het cijfer 10
Lees ook:NL vrouwen vinden Dirk Kuyt veruit de lekkerste….
Lees ook:De perfecte vrouw is een bruinharige verpleegster in een Mini Cooper
Lees ook:Vrouwen vinden vriendinnengezelschap belangrijker dan dat van manlief
Lees ook:Helft mannen vindt een te dik geworden vriendin reden om het uit te maken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>