Sharia-wetgeving: even je vrouw verstoten met een sms’je

De Nederlandse Michael S. heeft vanuit de Verenigde Arabische Emiraten zijn vrouw verstoten door middel van sms’jes.

Volgens de sharia-wetgeving is het toegestaan om te scheiden door middel van een sms’je, ook als je, zoals Michael S., geen moslim bent en een andere nationaliteit hebt.

Een beroepsrechter in de Verenigde Arabische Emiraten heeft dit bevestigd.

Oud-universitair hoofddocent Ian Curry-Sumner van de universiteit Utrecht vreest dat de uitspraak van de rechter grote gevolgen gaat hebben voor buitenlandse expats in de Emiraten.

“Zo’n eenzijdige verklaring van de man kennen wij in Nederland helemaal niet. Deze regels gelden in de VAE dus ook voor mensen met een christelijke achtergrond”, zegt Curry-Sumner in de Telegraaf.

De man scheidde in februari van zijn Frans-Canadese vrouw, met wie hij 2 kinderen heeft, door haar een tekstberichtje te sturen.

Haar advocaat mr. Roberto Pennino vertelt: “Michael heeft een reisverbod op de kinderen laten leggen, dus mijn cliënte kan geen kant op. Ze mag de dagelijkse zorg van de kinderen op zich nemen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De man, die het formele ouderlijk gezag nu heeft gekregen, kan alle belangrijke beslissingen nemen.

Verder ontvangt deze Isabelle L. een minimumbedrag aan kinderalimentatie, is haar auto afgepakt en ontvangt zij geen enkele partneralimentatie.

“Om nog maar te zwijgen over de grote risico’s die ontstaan indien Michael S. hun kinderen mee zou nemen naar een ander land. In feite komt dit neer op het toewerken naar een verkapte ontvoering”, aldus de raadsheer.

Lees ook:Polygame mannen leggen eerder het loodje
Lees ook:Een pil tegen zeurende vrouwen
Lees ook:Je jeugdliefde van zo lang geleden via het internet ‘terugvinden’
Lees ook:En waar kijken mannen het eerst naar bij een vrouw?
Lees ook:3 meisjes uit Haaksbergen door hun Arabische vader meegenomen richting Turkije

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>