2/3 gedwongen huizenverkoop heeft als oorzaak echtscheiding

Het miegelt er ook in mijn Gooische buurt van: huizen waar ooit stellen vol plannen en goede moed introkken en die nu al jaren met een bord TE KOOP in de tuin staan.

De eigenaren zijn gescheiden. Soms woont 1 van de exelieden er nog, maar ze zijn de plek waar ze ooit gelukkig waren samen liever kwijt dan rijk.

Zowel om de mentale, maar toch vooral ook financieel zware lasten. Gedwongen verkopen van onroerend goed zijn natuurlijk altijd nadelig. Toch is het aantal daarvan in de eerste drie kwartalen van dit jaar met ruim eenderde gestegen…….

Dat heeft de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW), die de Nationale Hypotheek Garantie verstrekt, bekendgemaakt.

In totaal moesten 3427 huiseigenaren met NHG hun woning met een restschuld verkopen, vergeleken met 2560 in dezelfde periode een jaar.

Karel Schiffer, directeur van de stichting, verklaart de toename door de prijsdaling van woningen, de groeiende werkloosheid en echtscheidingen.
“Als je ziet hoeveel huizen er momenteel ‘onder water’ staan en kijkt naar de ontwikkeling op de koopwoningmarkt, dan valt mij het aantal gedwongen verkopen nog mee.”

Dit jaar koersen we af op zo’n 4500 gedwongen verkopen en voor 2014 wordt rekening gehouden met 5000 tot 5500 verliezen, aldus Schiffer.

Lees ook:‘Wie krijgt het huis in z’n maag gesplitst?’ is de crux bij scheiding
Lees ook:Crisis op de woningmarkt maakt echtscheiden lastig
Lees ook:Geldstress en huiselijk geweld in het Gooi!
Lees ook:Westerse man is ‘uit’ in China
Lees ook:Saoedisch stel moet scheiden omdat ze borstvoeding van dezelfde vrouw kregen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>