PDS is mooi shit voor je (seks)leven

PDSVrouwen die lijden aan het prikkelbaredarmsyndroom voelen zich zo ongemakkelijk dat hun aandoening hun seksleven vergalt

Eenderde van de vrouwen die leven met de gênante symptomen van PDS als opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree geven toe dat dit hun relatie onder druk zet, zeker tijdens intieme momenten met hun partner…….

Woordvoerder dokter Jon Rees: “Tijdens een intiem moment wil een vrouw zich geen zorgen maken over noodsprong naar het toilet. Sommige vermijden om die reden zelfs een intieme relatie. De ziekte hoeft echter geen domper op je seksleven te zijn. Door er met de partner over te spreken, wordt de situatie minder gespannen, wat op zich al slecht is voor PDS.”

Driekwart van de vrouwen gaf ook toe dat hun aandoening hun zelfvertrouwen aantast.

PDS heeft ook invloed op andere aspecten van het leven van vrouwen. 60% van de vrouwen geeft toe dat ze een sociaal evenement hebben afgezegd door deze aandoening, 41% heeft zich weleens ziek moeten melden op het werk.

Het eetpatroon heeft een grote invloed op het onder controle houden van de symptomen. Bij sommigen helpt het om minder vezels te nemen, maar bij anderen is juist het omgekeerde het geval. Het is een kwestie van uitproberen en een dagboek bijhouden.

Wat absoluut goed is voor elke patiënt, is op regelmatige tijdstippen te eten en veel water te drinken.

Lees ook:Man laat eerder zijn auto checken dan zichzelf
Lees ook:Bevredigender seks als je samen de was en de plas doet
Lees ook:Seks voelt als verplicht nummertje in vaste relatie
Lees ook:Een goed huwelijk geeft een goede nachtrust
Lees ook:Man gaat na seks met bloedende penis naar EHBO, blijkt hij ongesteld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>