Man laat eerder zijn auto checken dan zichzelf

‘Laat naar je kijken!’ zeggen we weleens wanneer we aan iemands verstandelijke vermogens twijfelen.

Eigenlijk zouden we het tegen het meerendeel van de mannen moeten roepen.

Voor hun auto staan ze iedere 10.000 km of elke APK-beurt op tijd op de stoep van de garage.

Maar de huisartsenpraktijk laten ze ondertussen links liggen, ook al kraken en haperen er in hun eigen lijf moertjes en boutjes…………..

Uit een enquête onder 501 mannen tussen 45 en 65 jaar en hun partners blijkt dat 70% van de mannen het makkelijker vindt om voor hun auto te zorgen dan voor hun persoonlijke gezondheid.

Sommige mannen negeren symptomen van behandelbare aandoeningen en gaan pas naar de dokter 6 maanden tot een jaar nadat ze de eerste symptomen opmerken.

40% van de vrouwen maakt zich zorgen over de gezondheid van haar partner. 56% van hen is hier zelfs meer mee bezig dan met hun eigen gezondheid.

De onderzoekers waarschuwen dat mannen die symptomen vertonen van aandoeningen als obesitas, diabetes, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, astma of erectiestoornissen een bezoekje aan hun huisarts moeten brengen.

Ook kunnen erectiestoornissen een voorteken van hartziekten zijn, zelfs 3 tot 5 jaar voordat de aandoening zich voordoet. Daarom is het belangrijk dat ook mannen, zoals vrouwen bijvoorbeeld bij borst- en baarmoederkanker, gescreend worden op bepaalde ziekten.

Mannen ontkennen ook vaak gezondheidsproblemen doordat ze al van jongs af leren dat ze zich sterk moeten houden. Ze krijgen tijdens hun jeugd bij pijn vaak te horen dat grote jongens niet huilen. Wanneer ze dan als volwassene steken in de borst krijgen, reageren ze nog steeds op dezelfde manier als in hun kindertijd.

Professor Harry Fisch: “Vanaf 40 jaar begint het mannelijke lichaam te veranderen, daarom moeten ze het vanaf deze leeftijd wat beter onderhouden.”

Lees ook:Mannen sporten dubbel zoveel als vrouwen
Lees ook:Geen relatie is beter voor het hart dan slechte relatie
Lees ook:Het soa gesprek in je nieuwe relatie
Lees ook:Vrouwen en mannen even vaak depressief, alleen ziet het er anders uit
Lees ook:Vaker schade aan haar auto dan aan zijn auto. Oorzaak: de kinderen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>