Alleen met humor laat een moderne vrouw zich niet versieren

imageHet staat bijna in alle profielen van zoekende singles en veel mannen scoren er ook goed mee: humor.

Maar vrouwen zijn niet blind: ze hebben meer op hun palmares.

Mannen zullen meer uit de kast moeten trekken om de dame hun bed in te krijgen………

Dat ontdekten psychologen van de Universiteit van Stirling, waarvan melding wordt gedaan in het vakblad ’Personality and Individual Differences’.

Zij vroegen aan een groep psychologiestudenten welke 2 dingen ze zouden meenemen naar een onbewoond eiland en waarom. Voor hun antwoord konden ze kiezen uit chocolade, haarspray of een plastic zakkje.

Hun antwoorden werden allemaal vastgelegd op video. Hoewel de mannelijke studenten absoluut niet wisten dat de studie over humor ging, probeerde de grote meerderheid toch grappig uit de hoek te komen.

Vervolgens werd aan de vrouwelijke studenten gevraagd om de commentaren van te beoordelen. Hierbij werd enerzijds gepolst naar de gevatheid en anderzijds moesten ze ook zeggen hoe aantrekkelijk ze de heren vonden en met wie ze een korte of een lange relatie zouden overwegen.

Blijkbaar zijn vrouwen toch oppervlakkiger dan ze zelf willen toegeven. Uit de resultaten van de studie blijkt immers dat de aantrekkelijke mannen eerder als grappig worden bestempeld.

Bovendien gaven de vrouwen toe dat ze sneller zouden flirten met een knappe man. Dit verklaren de onderzoekers door het feit dat zulke mannen vaak minder de indruk wekken zich serieus te willen binden.

Een mogelijke theorie is dat mannen humor gebruiken om te tonen hoe intelligent ze zijn en dat ze over goede genen beschikken. Een andere verklaring is dat humor juist wordt ingezet om aan te tonen dat we ons seksueel aangetrokken voelen tot iemand.

Eerder onderzoek toonde al eens aan dat vooral mannen vallen voor de humor van een vrouw en dat die laatsten zelf vaak vallen voor een knorrepot. Cynisme is natuurlijk ook een vorm van humor, maar tegelijkertijd de minst creatieve en de makkelijkste vorm, namelijk op de man/vrouw gespeeld.

Lees ook:Gevoel voor humor aantrekkelijker voor vrouwen dan voor mannen
Lees ook:‘Heren: als er niet gelachen wordt, kun je de seks wel vergeten’
Lees ook:Gedumpt worden is lang zo erg niet als je denkt
Lees ook:Eenderde studenten is single
Lees ook:Familieleden die elkaar lang niet zagen, worden vaak spontaan verliefd op elkaar

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Alleen met humor laat een moderne vrouw zich niet versieren

  1. flirt

    Dat is over het algemeen, hangt toch echt van de persoon af

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>