Waarom mannen met bepaalde vrouwen wel trouwen en met andere niet

Het is een bekend scenario. Een verliefd stel gaat samenwonen, zij wacht jarenlang op zijn zijn aanzoek met ring, wat maar niet komt.

Op een bepaald moment klapt de relatie om die reden.

Vlak daarop ontmoet dezelfde man een nieuwe vriendin en in no time is hij met deze dame wel getrouwd. Rara, hoe kan dat?

Zijn sommige vrouwen gewoon meer gemaakt om mee te trouwen dan anderen? Dat vroeg ook John Molloy zich af en hij pende zijn bevindingen neer in ‘Why Men Marry Some Women And Not Others’, waarvoor hij 3500 verloofde stellen interviewde.

Wanneer hij aan mannen vroeg om hun verloofde te beschrijven, koos slechts 20% voor ‘prachtig’ of ‘sexy’. De meesten focusten vooral op de persoonlijkheid van hun toekomstige vrouw. Zo beschreven ze haar vaak als ‘het soort vrouw waar je overal mee kan aankomen en waar je trots op bent’.

Bovendien gaf ruim 30% van de mannen aan dat de positieve mening van hun familie hen overtuigde om ‘de vraag’ te stellen. “En de meeste ouders zijn niet op zoek naar een supersexy vrouw voor hun zoon”, ondertitelt Molloy.

“Daar komt nog eens bij dat mannen, op een dierlijk niveau, zeker willen zijn dat de kinderen die ze opvoeden van hen zijn”, zegt psychologe dr. Jance McCartney, expert in menselijk gedrag en relaties. “Mannen voelen zich aangetrokken tot loyale, discrete en vriendelijke vrouwen. Los en flirterig is goed voor een scharrel, maar niet voor een levenspartner.”

Een andere reden waarom sommige vrouwen nooit een ring aan hun vinger krijgen, is volgens Molloy omdat ze niet hard genoeg pushen. Hij stelde namelijk vast dat 73% van de a.s. echtgenotes niet had gewacht op een romantisch aanzoek, maar er zelf over begonnen was.

“Zeker als je samen bent met een man die voor jou al samengewoond heeft, is het belangrijk dat je al van in het begin duidelijk maakt dat je graag wil trouwen”, adviseert Molloy.

Psychologen waarschuwen ook voor het gevaar van ongehuwd samenwonen. “Terwijl vrouwen denken dat het een eerste stap is naar het huwelijk, zien mannen samenwonen meer als een manier om tijd te rekken”, zegt psycholoog Joel Block. “Trouwen staat voor mannen op een heel ander niveau, het is een veel grotere stap dan samenwonen.”

Lees ook:Trouwen omdat het ‘logisch’ is, loopt wel vaak mis
Lees ook:Huwelijk is voor volwassenen
Lees ook:Snelle samenwoners zijn ook snel zwanger
Lees ook:Eerst zoenen dan seks en pas daarna ‘Ik hou van jou’
Lees ook:Trouwen?

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Waarom mannen met bepaalde vrouwen wel trouwen en met andere niet

  1. Annemieke Plomp

    Leuke artikel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>